Fransa'da polis aracının kundaklanması

- Zanlılar "adam öldürmeye teşebbüs" suçlamasıyla tutuklu yargılanacak

Google Haberlere Abone ol
Fransa'da polis aracının kundaklanması
PARİS (AA) - Fransa'da çalışma yasasını protesto eylemlerinde bir polis aracını kundaklayan 4 zanlı, ''adam öldürmeye teşebbüs'' suçundan tutuklu yargılanacak.
Zanlılar bu akşam Paris'te çıkartıldıkları nöbetçi mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Radikal bir sol örgüte üye 18 ila 32 yaşlarındaki 4 zanlı hakkında, iki polis memuru içindeyken aracı kundaklayarak, ''güvenlik güçlerini öldürmeye kast etmek ve organize suç örgütüne üye olmak'' suçlamalarıyla dava açılması kararlaştırıldı.
Cumhurbaşkanı François Hollande'ın de katılımıyla cumartesi günü yapılan törende, İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, araçları göstericiler tarafından molotofkokteyli ile ateşe verilen 2 polis memuruna altın madalya takmıştı.
İnternete düşen ve yüzbinden fazla izlenen görüntülerde, göstericilerin 29 yaşındaki Martinik asıllı polis memuru Kevin Philippy ve kadın meslektaşı Alison Barthelemy'nin bulunduğu araca molotofkokteyli attığı ve araçtan çıkan polislere saldırdığı görülüyor.
Sosyal medyada özellikle Philippy'nin göstericilere karşı kendini savunması büyük övgü ve beğeni toplarken kamuoyunda da cesaret örneği olarak yorumlanmıştı.
Mart ayından bu yana yeni çalışma yasasına karşı düzenlenen protestolarda göstericilere orantısız güç kullanıldığı yönündeki eleştiriler karşısında polis sendikaları harekete geçmiş ve polise destek eylemi düzenlemeye karar vermişti.


Yorumlar