Fransa'da Müslümanlar pazar ayinine katıldı

- Fransa İslam Konseyi Genel Sekreteri Abdallah Zekri: - "Bir papazın öldürülmesi bizim için bir imamın öldürülmesinden farksızdır. Bu barbarlığı asla kabul etmiyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Fransa'da Müslümanlar pazar ayinine katıldı

PARİS (AA) - Fransa'da Müslümanlar, kilisede öldürülen papazı anmak üzere pazar ayinlerine katıldı.

Fransa İslam Konseyinin (CFCM) çağrısı üzerine Müslümanlar, ülkenin kuzeybatısında yer alan Saint-Etinne-du-Rouvray kentinde öldürülen papaz Jacques Hamel anmak için kiliselerde düzenlenen sabah ayinlerine katılarak, Hristiyanlara destek verdi.

Fransa'nın sembollerinden Notre Dame de Paris Katedrali'nde hazır bulunan CFCM Genel Sekreteri Abdallah Zekri, Müslümanlar olarak Hristiyanlarla dayanışma içinde olduklarını göstermek için bugün Fransa çapında tüm kiliselerdeki ayinlere katılma kararı aldıklarını söyledi.

"Bir papazın öldürülmesi bizim için bir imamın öldürülmesinden farksızdır. Bu barbarlığı asla kabul etmiyoruz." diyen Zekri, terörü ancak beraber kınadıklarında DAEŞ'le mücadele edilebileceğini dile getirdi.

Notre Dame de Paris Katedrali Rektörü Patrick Jacquin ise Müslümanların özellikle dün akşamdan beri kiliselerdeki ayine katıldıklarını, Hristiyanların acılarını paylaştıklarını belirtti.

Bu gösterilen dayanışmadan çok etkilendiklerini aktaran Jacquin, kiliselerin kapısının Müslüman, Yahudi ya da Budist herkese açık olduğunu kaydetti.

Sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki bir grubun organizesiyle Notre Dame de Paris Katedraline gelen Sarah Belgharbi ve Ebouet Solange Müslümanlar olarak bu terör saldırısının asla kabul edilemez olduğunu söyledi.

Solange, herşeyden önce insan olan herkesin bu korkunç saldırıyı kınadığını dile getirerek, kendisinin sonradan İslam'ı seçmiş bir birey olduğunu, barış mesajı vermek istediklerini ifade etti.

Belgharbi ise Cezayir kökenli bir Fransız olduğuna işaret ederek, Fransa'daki herkesin bu saldırıya karşı bir arada durması, dayanışma göstermesi gerektiğini savundu. Belgharbi, yaşananların asla İslam'la ilgilisi olmadığına vurgu yaptı.

Saint-Etienne-du-Rouvray kentindeki bir kiliseye 26 Temmuz sabahı ayin sırasında giren 2 saldırgan, 3'ü din adamı olmak üzere 5 kişiyi rehin almıştı. Bir papazı öldüren, bir kişiyi ağır yaralayan 2 terörist, polis tarafından vurularak öldürülmüştü. Saldırıyı terör örgütü DAEŞ üstlenmişti.

Boğazı kesilerek öldürülen 86 yaşındaki papaz için hafta içinden bu yana çeşitli anma etkinlikleri düzenlenmiş ve CFCM de Müslümanların pazar ayinlerine katılmaları çağrısında bulunmuştu.

Yorumlar