Fransa'da aşırı sağcı Le Pen, partisine dönmek istiyor

PARİS (AA) - Fransa'da aşırı sağcı Ulusal Cephe (FN) partisinin kurucu lideri Jean-Marie Le Pen, geçen yıl ihraç edildiği partisine dönmek istiyor. Le Pen'in...

Google Haberlere Abone ol
Fransa'da aşırı sağcı Le Pen, partisine dönmek istiyor

PARİS (AA) - Fransa'da aşırı sağcı Ulusal Cephe (FN) partisinin kurucu lideri Jean-Marie Le Pen, geçen yıl ihraç edildiği partisine dönmek istiyor.

Le Pen'in partiden ihracına karşılık açtığı dava Paris yakınlarındaki Nanterre mahkemesinde görülecek.

FN lideri kızı Marine Le Pen'in girişimiyle Mayıs 2015'de parti üyeliği askıya alınan ve ağustosta tamamen ihraç edilen baba Le Pen, kararı yargıya götürmüştü.

Baba Le Pen'in İkinci Dünya Savaşı sırasında Nazi rejiminin kurduğu gaz odalarını "Tarihte yalnızca bir ayrıntıdan ibaret" şeklinde değerlendirmesi üzerine parti içinde geçtiğimiz aylarda kriz çıkmıştı.

Antisemitizm olarak değerlendirilen açıklamasından sonra Jean-Marie Le Pen, partisi tarafından ülkenin ulusal kahramanı Jeanne d'Arc’ı anma günü dolayısıyla geçen yıl 1 Mayıs'ta düzenlenen etkinliğe davetli olmamasına rağmen katılmış, etkinlikte kızı konuşma yaparken sahneye çıkarak kısa bir süre partilileri selamlamıştı.

Ayrıca baba ve kız arasında yaşanan kriz nedeniyle Jean-Marie Le Pen, en son yapılan bölgesel seçimlerdeki adaylık kararından da vazgeçmek zorunda kalmıştı.

Baba kız arasında siyasi perdede yaşanan gerginlik özel hayatlarına da sıçramış ve baba Le Pen, kızını evlatlıktan reddetmişti.

Yorumlar