Fransa Savunma Bakanı Le Drian Katar'da

- Fransa Savunma Bakanı Le Drian, Katar Emiri Yardımcısı, Başbakan ve Savunma Bakanı ile biraraya geldi

Google Haberlere Abone ol
Fransa Savunma Bakanı Le Drian Katar'da

DOHA (AA) - Fransa Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian, Katarlı üst düzey yetkililerle ikili ilişkilerin geliştirilmesi, güvenlik ve askeri iş birliğinin güçlendirilmesi gibi konuları görüştüğü belirtildi.

Katar resmi haber ajansı QNA'nın haberine göre, Katar Emiri Yardımcısı Abdullah bin Hamad Al Sani, Le Drian'ı Kraliyet Divanındaki ofisinde kabul etti.

Görüşmede ikili ilişkilerin güçlendirilmesi ve geliştirilmesi ile ortak önem arz eden konuların ele alındığı ifade edildi.

Le Drian'ın Başbakan ve İçişleri Bakanı Abdullah bin Nasır bin Halife Al Sani tarafından da kabul edildiği ve başta güvenlik olmak üzere ikili ilişkilerin geliştirilmesi konularının görüşüldüğü kaydedildi.

Katar Savunma Bakanı Halid Bin Muhammed el-Atiyye'nin de Fransız mevkidaşıyla biraraya geldiği, askeri iş birliğinin geliştirilmesi ve ortak önem arz eden konuların ele alındığı belirtildi.

Geçen 29 Mart'ta Katar ve Fransa arasında 6,7 milyar avroluk 24 adet Rafle tipi savaş uçağı satışı konusunda mutabakat zaptı imzalanmıştı.


Yorumlar