Fransa Kalkınma Bakanı Vallini'nin IKBY temasları

- Fransa Kalkınma Bakanı Vallini, IKBY yer alan Duhok kentindeki bir iç göçmen kampını ziyaret ederek okul açılışına katıldı

Google Haberlere Abone ol
Fransa Kalkınma Bakanı Vallini'nin IKBY temasları

DUHOK (AA) - Fransa Kalkınma Bakanı Andre Vallini, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) yer alan Duhok kentindeki bir iç göçmen kampını ziyaret ederek okul açılışına katıldı.

Vallini ve beraberinde Fransız heyet, ülkesi tarafından Duhok'un Bardareş ilçesindeki iç göçmen çocuklar için yapılan 12 sınıflık okulun açılışına katıldı.

Duhok Valisi Ferhat Etruşi ve diğer idari yetkililer de hazır bulunduğu açılış töreninde bir konuşma yapan Vallini, Irak'ta meydana gelen terör olaylarından dolayı birçok sivilin IKBY'ye sığındığını ve büyük tehlikelerle karşı karşı olan iç göçmenlere kapılarının açılması ve yardım elinin uzatılmasından dolayı Kürt bölgesine teşekkür etti.

Fransa'nın insani yardım ve iç göçmen dalgalarına karşı IKBY'ye yardım etmeye devam edeceğini altını çizen Vallini, şunları kaydetti:

"Eğer bu şekilde yardımlar için harekete geçmediğimiz takdirde, bu gençler terörden mağdur olacak. Bunun gözardı edilmesi kolay bir iş değildir çünkü şuanda kampta yaşayan çocuklar yarın bu toplumda birer yetişkin olacaklar. Kimse eğitim hakkını ellerinden alamaz. Bildiğiniz üzere tüm ülkelerin gelişimi çocukların eğitilmesinden geçiyor. Bu yüzden ihmal edilmeleri yerine büyük bir bütçe ile destek sunulması lazım."

Duhok Valisi Ferhat Etruşi ise Fransa'nın kamplarda kalan iç göçmelere yönelik yardımlarından dolayı teşekkür ederek, bu tür desteklerin devam etmesi temennisinde bulundu.

Duhok kent merkezinden yaklaşık 110 kilometre mesafede yer alan Bardareş ilçesindeki çadır kampında çoğunluğu Musul'dan kaçan 12 bin iç göçmen ikamet ediyor.

Fransız Bakan Vallini dün gece çeşitli temaslarda bulunmak üzere Erbil kentine gelmişti.

Yorumlar