Fransa Futbol Federasyonu önünde İsrail protestosu

- Gösteride, İsrail'in, Filistin topraklarında yer alan spor kulüplerinin faaliyetlerinin durdurulması istendi

Google Haberlere Abone ol
Fransa Futbol Federasyonu önünde İsrail protestosu

PARİS (AA) - İsrail'in, Filistin topraklarında bulunan spor kulüplerinin faaliyetlerini durdurması için Fransa'da protesto gösterisi düzenlendi.

Paris'teki Fransa Futbol Federasyonu (FFF) merkez binasının önünde, Euro Palestine adlı sivil toplum kuruluşunun organizasyonuyla yapılan gösteride, "İsrail dışarı", "Irkçılar buraya gelemez" sloganları atıldı.

Gösteride, İsrail'in Filistin'de işgal ettiği topraklarda kurduğu spor kulüplerinin faaliyetlerine izin verilmesine tepki gösterilerek, FFF'den bu konuda destek istendi.

Euro Palestine Başkanı Olivia Zemor, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Filistin'in işgal edilmiş topraklarında bulunan ve Filistin Futbol Federasyonunun onayı olmadan faaliyet gösteren İsrail'e ait 5 spor kulübü var. Bu konuda Fransa Futbol Federasyonunun, FIFA karşısında duruş göstermesi amacıyla bu eylemi düzenledik. Federasyonun uluslararası hukukun gereği olarak konuya tepki göstermesi gerekir." dedi.

Gösteriye katılan vatandaşlardan 23 yaşındaki Vivier Varioud, "Filistin'de işgal edilmiş topraklarda bu kulüplerin faaliyet göstermesi yasal olmamasına rağmen bu durum yıllardır devam ediyor. Bu yüzden Filistin'in bu mücadelesini destekliyorum. " ifadelerini kullandı.

Protestocu grupta yer alan 35 yaşındaki Lila Mamy de bu kulüplerin kapatılması gerektiğini söyleyerek, "İsrail'in, FIFA'dan çıkarılmasını da talep ediyoruz. İsrail'in, Filistinli futbolculara yönelik işkence ve kötü muamelesini herkes biliyor. Yapılanları unutmayacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Filistin'in, yasa dışı faaliyetleri nedeniyle İsrail'in FIFA üyeliğinin kaldırılmasına yönelik talebi, 13 Ekim'de İsviçre'nin Zürih kentinde toplanacak FIFA Konseyi toplantısında değerlendirilecek. Toplantıda, ülke federasyonlarının yetkililerine konuya ilişkin görüşleri sorulacak.

Filistin Spor Bakanlığı verilerine göre, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği son saldırılarda 32 sporcu hayatını kaybetti. Ayrıca, 30 spor tesisi tamamen yıkıldı ve 3 milyon doların üstünde maddi hasar yaşandı.


Yorumlar