Fotoğrafları "kurtarmak" için paylaştı

- Almanya'da yaşayan işitme engelli işçi Kemal Korkmaz, "Paylaş Kurtul Projesi" kapsamında çektiği fotoğrafları ihtiyaç sahiplerine yardım amacıyla "Hobbit House"a bağışladı

Google Haberlere Abone ol
Fotoğrafları "kurtarmak" için paylaştı

İSTANBUL (AA) - HİKMET FARUK BAŞER - Almanya'da yaşayan işitme engelli işçi Kemal Korkmaz, "Paylaş Kurtul Projesi" kapsamında çektiği fotoğrafları yardım amacıyla satılması için "Hobbit House"a bağışladı.

Korkmaz, Murat ve Sinem Asilcan çiftinin, topladıkları ikinci el kıyafet, kitap ve oyuncakları ihtiyaç sahiplerine dağıtmak için açtığı "Hobbit House" isimli evde sergi düzenledi. Sergide satılacak fotoğraflardan elde edilecek gelirle, yardıma muhtaç çocukların ihtiyaçları karşılanacak.

Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1997 yılından beri Almanya'da yaşadığını ve yüzde 90 işitme engelli olduğunu söyledi.

16 yıldır gazete matbaasında kağıt işçisi olarak çalıştığını anlatan Korkmaz, fotoğraf çekmeyi çok sevdiğini ifade etti.

Fotoğraflarında kendini model olarak kullandığını belirten Korkmaz, ''Ben, kendi fotoğrafımı çekerek farklı bir çalışma yapıyorum. Kemal Korkmaz'ın içindeki dünya ile dışındaki dünyayı çekiyorum. Benim fotoğraf sanatçısı olduğum söylenemez. Fotoğraf benim için bir aynadır. Ben kendimin fotoğrafını detaylandıran biriyim. Makineyi bana çevirir ve kendimi çekerim'' diye konuştu.

Korkmaz, internette bir paylaşımın dikkatinin çektiğini söyleyen Korkmaz, şöyle devam etti:

''Paylaş Kurtul Projesi adında bir paylaşım dikkatimi çekti. Hemen iletişime geçerek Hobbit House'a ulaştım. Murat Bey'le tanıştıktan sonra oraya bir katkıda bulunmak istedim. İnsanlara yardımcı olan bu yere benim de katkım olsun istedim. Ardından Murat Bey bana bir teklifte bulundu. Sergi açmamızı ve fotoğraflarımı burada sergileyerek gelirinin çocukların ihtiyaçları için kullanılmasını teklif etti. Bu fikir benim de hoşuma gitti. Artık yaptığım çalışmalara sosyal sorumluk ekledim. Bundan sonra çektiğim tüm fotoğrafları sergide satarak çocuklara bağışlayacağım. Böyle bir sosyal sorumluluk projesinde yer almaktan dolayı çok mutluyum. Artık fotoğraflarımı yardım için çekeceğim.''

"Paylaş Kurtul Projesi" sorumlusu Murat Asilcan ise projeyi insanlara yardım etmek amacıyla başlattıklarını ve Murat Korkmaz'ı da yardım yapması amacıyla çağırdıklarını söyledi.

Fotoğraf sergisinden elde edilecek geliri çocukların ihtiyaçları için kullanacaklarını dile getiren Asilcan, sevgiye dayalı bu projede yanlarında yer alan Korkmaz'a teşekkür etti.

Yorumlar