"Fotoğrafladığı camilerden salalar okundu"

- Mesai arkadaşları Yeni Şafak gazetesi fotomuhabiri Mustafa Cambaz'ı anlattı - Yeni Şafak Gazetesi Haber Müdürü Yeter: - "O karakterinin gereğini yaptı ve olması gerektiği yerdeydi ve orada da şehit düştü" - Yeni Şafak İnternet Yazı İşleri Müdürü Çelik: - "Çok heyecanlı biriydi. Mustafa Ağabey, vatansızdı kayıtlara haymatlos olarak geçti. Yunan askeri olmamak için kaçıp gelmişti"

Google Haberlere Abone ol
"Fotoğrafladığı camilerden salalar okundu"

İSTANBUL (AA) - SEFA MUTLU - Mesai arkadaşları, bölücü terör örgütü FETÖ mensuplarının darbe girişimini protesto ettiği sırada şehit düşen Yeni Şafak gazetesi fotomuhabiri Mustafa Cambaz'ı anlattı.

AA muhabirine konuşan Yeni Şafak Gazetesi Haber Müdürü Recep Yeter, Cambaz'ın karakter sahibi bir insan olduğunu belirterek, "Bazı insanlar karakter sahibi olmakla sert görünmeyi, insanları kırmayı, herkesle kavga etmeyi anlıyor. Ama Mustafa, herkesle diyaloğu olan, herkesle konuşabilen ve herkesle iletişimi olan biriydi. Fakat doğru bildiği ve inandığını kim olursa olsun herkesin yanında çekinmeden söyleyebilen bir insandı. Böyle biri olduğu için de herkes tarafından sevilirdi."

Yeter, Cambaz'ı en iyi anlatan sözün, "Hiçbir amelime güvenmiyorum ama Allah'ın düşmanlarına düşmanlığım var." olduğunu söyledi.

- "Onun kalbine sığmayacak insan yoktu"

Cambaz'ın Allah düşmanları karşısında asla taviz vermeyen biri olduğunu aktaran Yeter, şunları kaydetti:

"O karakterinin gereğini yaptı ve olması gerektiği yerdeydi ve orada da şehit düştü. Kendisinden bahseden bir kitap çıkmıştı. O kadar mutlu olmuştu ki... O sanat tarihçisi kıymetli biriydi. Kendisinden fotoğraf isterlerdi o da çoğunlukla bedelsiz verirdi. Ücret aldığında ise çok düşük maliyetlere işler yaptı. Asla maddi bir beklenti içinde olmadı. Mustafa'nın kalbine sığmayacak insan yoktu."

Yeni Şafak İnternet Yazı İşleri Müdürü Ersin Çelik ise Cambaz'ın fotoğrafçılığa tutkuyla bağlı olduğunu belirterek, 81 ildeki camileri fotoğrafladığını söyledi.

Cambaz'ın fotoğrafladığı Osmanlı ve Selçuklu eserlerinin metinlerini de yazdığını hatırlatan Çelik, "Mustafa Ağabey'e bir cami sorsanız, size en başından beri her şeyi en ince ayrıntısına kadar anlatırdı. Anlattığı tüm özelliklerinin fotoğrafını çekmiştir. Kader, hayatı boyunca fotoğrafladığı bütün camilerden salalar okundu. O da onun bir bereketidir." diye konutu.

Çelik, Cambaz'ın iş konusunda mükemmeliyetçi olduğunu dile getirerek, şu ifadeleri kullandı:

"Mustafa Ağabey kedileri çok severdi. Öyle böyle bir sevgi değildi. Hiç unutmam bir kış günü kediler için Fatih Belediyesi evler yapmıştı. Bizim bahçemizde de çok kedi vardı. O parktaki kedi evlerinden birini söküp getirmişti. Sonra da Fatih Belediyesi'ne mesaj atarak "Ben bunu yerinden söktüm, her şey için teşekkürler.' şeklinde. Onlar da jest olsun diye Mustafa Ağabey'e yeni kedi evleri yollamışlardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı aşırı derece seviyordu. Onu ekranda gördüğünde döner döner bakardı 'Reis' derdi. Çok heyecanlı biriydi. Mustafa Ağabey, vatansızdı kayıtlara haymatlos olarak geçti. Yunan askeri olmamak için kaçıp gelmişti."

Cambaz'ın fotoğraf makinesinin onun dünyası olduğunu aktaran Çelik, Cambaz'ın arşivinin dünyada kimsede olmadığını vurguladı.

Yorumlar