FOSAPMA Vakfı'nın Mali'deki çalışmaları

- FOSAPMA Vakfı Başkanı Kızılkan: - "Mali'deki okullarımızda eğitim gören pek çok öğrencimiz ülke genelindeki sınavlarda derecelere giriyor"

Google Haberlere Abone ol
FOSAPMA Vakfı'nın Mali'deki çalışmaları

BAMAKO (AA) - Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı tarafından Mali'nin başkenti Bamako’da kurulan FOSAPMA Vakfı Başkanı Sinan Kızılkan, okullarında eğitim gören pek çok öğrencinin ülke genelindeki sınavlarda dereceye girdiğini bildirdi.

Başkent Bamako'da, AA muhabirine açıklamada bulunan FOSAPMA Vakfı Başkanı Kızılkan, Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı bünyesinde faaliyet gösterdiklerini, çalışmalarının özellikle eğitim ve insani yardım alanlarında sürdüğünü belirtti. Kurum bünyesindeki okullarının başarıları ile dikkat çektiğini anlatan Kızılkan, pek çok öğrencilerinin ülke genelindeki sınavlarda derecelere girdiğini kaydetti.

Halkın Türkiye’ye bakışının çok olumlu olduğunu dile getiren Kızılkan, Mali ile Türkiye arasındaki ortak paydanın İslam olduğunu vurguladı.

Kızılkan, ülkenin temiz su ihtiyacı bulunan 26 bölgesinde su kuyuları açarak, diğer insani yardım çalışmaları ile yüz binlerce ihtiyaç sahibine ulaştıklarını ve tüm çalışmaların Türkiye'den yapılan bağışlarla finanse edildiğini anlattı.

Vakıf bünyesinde kurulan Medine İmam Hatip Lisesi, Gül Bahçesi Kız Yetimhanesi ve Kız Kur’an Kursu yoksul öğrencilere yönelik faaliyet yürütüyor.

Yorumlar