'Fırat Kalkanı Türkiye'nin uluslararası camiada gücünü arttırdı'

Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Bozoğlan: "Fırat Kalkanı Harekatının başarılı bir şekilde devam etmesi sayesinde uluslararası camiada Türkiye'nin gücü artmış oldu, bunu da Cenevre görüşmelerinde fazlasıyla hissediyoruz ve görüyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol
'Fırat Kalkanı Türkiye'nin uluslararası camiada gücünü arttırdı'

Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Emin Bozoğlan, Fırat Kalkanı Harekatının başarılı bir şekilde devam etmesi sayesinde uluslararası camiada Türkiye'nin gücünün arttığını belirterek "Bunu da Cenevre görüşmelerinde fazlasıyla hissediyor ve görüyoruz." dedi.

Suriye konulu Cenevre görüşmelerinin 4. turuna katılmak için İsviçre'de bulunan Bozoğlan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) destekli Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO), Suriye'nin kuzeyindeki Bab ilçesinin merkezini ele geçirmesinin sevincini yaşadıklarını ifade etti.

Fırat Kalkanı Harekatı sayesinde Türkiye sınırının güvenli hale geldiğini aktaran Bozoğlan, harekatın Suriye'nin terörist gruplardan temizlenmesi açısından da son derece önemli olduğunu vurguladı. Bozoğlan, şöyle devam etti:

"Suriye'de kalıcı barış sağlanması için Türkiye olmazsa olmaz. Cerablus ve çevresinin ardından Halep'e bağlı Bab da çok şükür kurtarıldı. Bu durum hem Suriyeli muhalifler hem de Türkiye için çok olumlu bir durum. Türkiye el attığı her yeri teröristlerden temizliyor, güvenli hale getiriyor. Fırat Kalkanı Harekatının başarılı bir şekilde devam etmesi sayesinde uluslararası camiada da Türkiye'nin gücü artmış oldu, bunu da Cenevre görüşmelerinde fazlasıyla hissediyor ve görüyoruz. Türkiye istemediği için terör örgütü PYD masada bulunmuyor. Bu da oldukça doğru bir yaklaşım. Bab'ın alınmasıyla bu iş bitmedi, bundan sonra teröristlerin bulunduğu diğer kentlerin de kurtarılması gerekiyor. Tabii Suriye'deki savaşın uzun sürmesinin nedeni, uluslararası camianın terör örgütlerine desteğinin olmasından kaynaklanıyor. Bu da barışı engelliyor. ABD doğrudan, terör örgütü PYD'yi destekliyor, bu durum Suriye barışını tehdit ediyor. Suriye'yi Suriye halkına bırakırlarsa barış çok kısa sürede gerçekleşir."

Ülkelerinin toprak bütünlüğünü önemsediklerini dile getiren Bozoğlan, Suriye'nin güven ve barış içerisinde yeni bir demokratik rejim çerçevesinde yönetilmesini istediklerini kaydetti.

Yorumlar

ihsan dicle kalkanı yapın demiştim yapsaydınız pyd ye abd silah ları erbilden geçirildi önlenirdi