'Finansal Kurumlarda Temel Uzmanlık' programı tamamlandı

- FKB'nin finansal kiralama, faktoring ve finansman şirketleri sektörlerinde mesleki gelişimin desteklenmesi amacıyla 3 yıldır devam eden "Finansal Kurumlarda Temel Uzmanlık" sertifika programı yeni mezunlarını verdi

Google Haberlere Abone ol
'Finansal Kurumlarda Temel Uzmanlık'  programı tamamlandı

İSTANBUL (AA) - Finansal Kurumlar Birliğinin (FKB) Marmara Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (MÜSEM) iş birliğiyle düzenlediği "Finansal Kurumlarda Temel Uzmanlık" sertifika programının üçüncüsü tamamlandı.

Birlik açıklamasına göre, FKB'nin finansal kiralama, faktoring ve finansman şirketleri sektörlerinde mesleki gelişimin desteklenmesi ve geleceğin finansçılarını yetiştirmek amacıyla MÜSEM iş birliği ile 3 yıldır devam eden "Finansal Kurumlarda Temel Uzmanlık" sertifika programı yeni mezunlarını verdi.

Finansal kiralama, faktoring ve finansman şirketlerinde çalışan öğrenciler Marmara Üniversitesinin öğretim üyeleri ile birlikte finansal kiralama, faktoring ve finansman şirketlerinden ve gönüllü sektör profesyonellerinden ders aldı.

Yoğun mesleki eğitim sonrasında öğrenciler sertifikaları Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, Finansal Kurumlar Birliği Başkanı Mehmet Cantekin, Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Erişah Arıcan ve Marmara Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ahmet Yılmaz tarafından verildi.

Üç sektörün katılımcıları ile gerçekleşen sertifika töreninde konuşan BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, finans sektörünün bugünün olmazsa olmazlarından olduğunu, bu bakımdan Türkiye'deki sektörde bulunan finansçıların geniş bir finansal kültür ve perspektif ile yetişmelerinin önemli olduğunu düşündüğünü dile getirdi.

Katılımcı meslektaşların ülkenin finans algısını en iyi şekilde yansıtması görevini yine en iyi şekilde yerine getireceğine inandığını aktaran Akben, "Bu bakımdan FKB'nin gerçekleştirmiş olduğu eğitim programlarının çok önemli olduğunu ve diğer finansal kuruluşlar tarafından da örnek alınması gerektiğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Mehmet Cantekin ise üç sektörün çatı birliği olarak üyelere her zaman için en kaliteli hizmeti vermek için çalıştıklarını bildirdi.

Mevcut durumu iyileştirmek, geliştirmek ve hep daha iyisi için çabaladıklarını ancak bundan daha önemli bulduğu bir konunun söz konusu olduğuna işaret eden Cantekin, özellikle bu ülkenin insan kaynağına gençlerin kazandırılmasını ve mesleğin gelişimine birlik olarak sağladıkları katkıyı önemsediklerini dile getirdi.

Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Erişah Arıcan da 1750 yılında Adam Smith "Uzmanlaşma ve İş Bölümü" diye bir kavram geliştirirken, batılı ülkeler bu kavramın gerekliliğini çok önce yerine getirirken, Türkiye'nin bu kavramı farkına 1990'lı yıllarda varıp 2000'li yıllarda finans sektörüne yansıtabildiğini anımsattı.

Eğitimin de bu gelişmelerle birlikte geliştiğini ve iktisat fakültesinden çıkıp uzmanlaşma kavramının altını doldurmaya başladıklarını aktaran Arıcan, "Bu bakımdan eğitim, hayatımız boyunca devam edecektir. Eğitim hayatımızda alacağımız bu gibi sertifikalar yaşamımızda, uzmanlık alanımızda öğrencilerimize farklı kapılar açacaktır." ifadelerini kullandı.

Marmara Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ahmet Yılmaz ise şu görüşlerini paylaştı:

"Marmara Üniversitesi olarak finans sektörüne nitelikli insan yetiştirmenin gururunu taşıyoruz ve eğitimlere devam edeceğiz. Dünya ekonomisi bir bütün ve Avrupa'nın en büyük ekonomilerinden biri olan Türkiye de bu bütünün ayrılmaz bir parçası. Türkiye'nin istikrarsızlaşması için saldırılar yoğun olarak devam ediyor. Cumhuriyet tarihindeki saldırıların bir tekrarını da 15 Temmuz gecesi yaşadık. Türkiye'de iç savaş çıkartılmak isteniyor. Tüm ülke olarak buna karşı koyduk, bundan sonra da bu tür girişimlere karşı koymaya devam edeceğiz."

Yorumlar