Filistinli tutukluların açlık grevine son vermesi

- Filistin Esir İşleri Heyeti Başkanı Karaki: - "İnsani ve hayatı açıdan önemli bir değişim"

Google Haberlere Abone ol
Filistinli tutukluların açlık grevine son vermesi

RAMALLAH (AA) - Filistin Kurtuluş Örgütü'ne (FKÖ) bağlı Filistin Esir İşleri Heyeti Başkanı İsa Karaki, Filistinli tutukluların açlık grevi yoluyla taleplerinin yüzde 80'ini gerçekleştirmeyi başardıklarını belirtti.

Karaki yaptığı yazılı açıklamada, Filistinli tutukluların açlık grevinin kazanımlarını değerlendirerek, "İnsani ve hayatı açıdan önemli bir değişim." dedi.

Açıklamada, Uluslararası Kızılhaç Komitesi gözetiminde açlık grevi yapan Filistinli tutuklularla hapishane yönetimi arasında varılan anlaşmaya değinildi.

Anlaşmanın İsrail'in keyfi uygulamaları ve hak ihlallerine son verilerek tutukluluk şartlarının iyileştirilmesi, tutukluların telefon görüşmesi yapmasına izin verilmesi, ziyaret saatlerinin uzatılması, ziyareti yasaklanan tutuklu yakınlarına izin verilmesi ve sağlık şartlarının iyileştirilmesi gibi konuları içerdiği kaydedildi.

İsrail hapishanelerinde 40 gündür açlık grevi yapan Filistinli tutukluların dün greve son verdiği bildirilmişti.

İsrail hapishanelerindeki bin 500'den fazla Filistinli, "İsrail'in keyfi uygulamaları ve hak ihlallerine son verilerek tutukluluk şartlarının iyileştirilmesi" için 17 Nisan'da açlık grevine başlamıştı.






Yorumlar