Filistinli kadınlar "özgürlük filosu" için resim yaptı

GAZZE (AA) - Filistinli kadın ressamlar, Gazze ablukasını delmek için Özgürlük Filosu Koalisyonu'na bağlı gemilerle yola çıkan kadın aktivistleri resimlerle...

Google Haberlere Abone ol
Filistinli kadınlar "özgürlük filosu" için resim yaptı

GAZZE (AA) - Filistinli kadın ressamlar, Gazze ablukasını delmek için Özgürlük Filosu Koalisyonu'na bağlı gemilerle yola çıkan kadın aktivistleri resimlerle karşılayacak.

Güzel Sanatlar Atölyesi ve Kadınlar Gemisiyle Yardımlaşma Organizasyonu'nun ortaklaşa düzenlediği "Özgürlük için çiziyoruz: Umut Zeytini" isimli etkinliğe onlarca Filistinli kadın sanatçı katıldı.

Gazze Limanı'nda düzenlenen etkinliğin sorumlusu ressam Raşa Ebu Zayid, Zaytouna (zeytin) ve Amal (umut) adlı gemilerle ablukayı kırma yolculuğuna katılan kadınları resimlerle karşılamayı amaçladıklarını söyledi.

Ebu Zayid, bu kez sadece kadınlardan oluşan özgürlük filosuna teşekkürlerini daha iyi ifade etmek için etkinliğe sadece kadınların katıldığını belirtti.

Filistinli kadınlar, resimlerde güvercin, zeytin dalı gibi sembollerle özgürlüğü ve barışı anlatırken, İsrail'in yaklaşık 10 yıldır uyguladığı ablukayı ifade etmek için duvar, kafes ve zincir gibi simgelere yer verdi.

Gazze ablukasını delmek için 14 Eylül'de İspanya'dan yola çıkan gemilerden Amal, teknik sorunlar nedeniyle Barcelona'ya geri dönmüştü. Zaytouna, Gazze'den önceki son durak olan İtalya'nın Sicilya adasına kadar yolculuğuna tek başına devam etmiş, burada filoya katılan yeni bir tekneyle birlikte salı günü adadan ayrılmıştı.

Türkiye, Kanada, Meksika, İspanya, Norveç, ABD ve Avustralya gibi dünyanın farklı yerlerinden sivil toplum kuruluşlarının desteğini alarak hareket eden Özgürlük Filosu Koalisyonu, önceki girişimlerinde kendilerini engelleyen İsrail askerlerini bu kez "kadınların gücüyle" aşarak, Gazze'ye ulaşmayı hedefliyor.

Filonun ekim ayının ilk haftasında Gazze'ye ulaşması öngörülüyor.

Yorumlar