Filistinli hacı adayı 62 yıl sonra hacda akrabalarına kavuşacak

- Lübnan'da yaşayan 62 yaşındaki Filistinli hacı adayı Ümmü İbrahim, hac vesilesiyle ilk kez akrabalarına kavuşacak - Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki Refik Hariri Uluslararası Havalimanı'na gelen hacı adaylarını, aileleri ve yakınları sevinç gözyaşlarıyla kutsal topraklara uğurladı

Google Haberlere Abone ol
Filistinli hacı adayı 62 yıl sonra hacda akrabalarına kavuşacak

BEYRUT (AA) - Lübnan'da yaşayan 62 yaşındaki Filistinli hacı adayı Ümmü İbrahim, hac vesilesiyle ilk defa akrabalarıyla buluşacak.

Başkent Beyrut'taki Refik Hariri Uluslararası Havalimanı'ndan hac vazifelerini yerine getirmek üzere Suudi Arabistan'a giden hacı adaylarından 62 yaşındaki Ümmü İbrahim, hac vesilesiyle uzun yıllar sonra ilk kez akrabalarına kavuşacak.

Ümmü İbrahim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Lübnan'daki Filistinli mültecilerin yaşadığı kamplardan Burcu'l Beracine'den geldiğini belirterek, "Mutluluğumu tarif edemiyorum. Kalbimizi açıp bakabilseniz ne kadar mutlu olduğumuzu görürsünüz. İnşallah bütün müminler bu duyguyu yaşarlar." dedi.

Bu kutsal yolculuğun ayrıca mutlu bir fırsata kapı araladığını ifade eden Ümmü İbrahim, "Lübnan'da doğdum, dedelerim ise Filistin'de yaşadılar. Hac vesilesiyle hayatımda ilk kez dayım, eşi ve diğer akrabalarla buluşacağım." diye konuştu.

Nehru'l Barid mülteci kampından Filistinli Selva İsa Bilavs ise hacca gideceği ve peygamber efendimizi ziyaret edeceği için çok mutlu olduğunu söyledi.

Nehru'l Barid mülteci kampı yaşlılar merkezi sorumlusu ve hacı adayı Terez Davud ise kutsal topraklara hac ibadetlerini yerine getirmek için gittiklerini ve çok mutlu olduğunu belirterek, "Eğer Filistin'i ziyaret etmezsek, mübarek Mescid'i Aksa'yı ziyaret etmezsek haccımız eksik kalır. İnşallah bir gün bunu gerçekleştireceğiz. Ya biz ya da çocuklarımız." ifadelerini kullandı.

Beyrut'taki Refik Hariri Uluslararası Havalimanı'na gelen hacı adaylarını, aileleri ve yakınları sevinç gözyaşlarıyla kutsal topraklara uğurlarken hacı adaylarına sağlık ekiplerinin de eşlik ettiği kaydedildi.

Lübnan Hac İşleri Heyeti Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Lübnan'dan hac vazifesini yerine getirmek üzere 3 bin 600 Lübnanlı ve bin 200 Filistinli hacı adayının Suudi Arabistan'a gitmesi bekleniyor. Lübnan'dan Suudi Arabistan'a gidecek son hac kafilesi 6 Eylül'de yola çıkacak.

Birleşmiş Milletler rakamlarına göre, Lübnan'da Filistinlilerin yaşadığı 12 mülteci kampı bulunuyor. Ülkede yaşayan Filistinlerin sayısının ise 500 bin civarında olduğu tahmin ediliyor.











Yorumlar