Filistinli çocuk Manasıra'nın yargılanması

- Manasıra'ın duruşması eylüle ertelendi

Google Haberlere Abone ol
Filistinli çocuk Manasıra'nın yargılanması

KUDÜS (AA) - İsrail Merkez Mahkemesi, İsrail güçlerinin gözetiminde yaralı halde tutulurken, sözlü şiddete maruz kaldığı görüntüleriyle kamuoyunda infial oluşturan Filistinli Ahmed Manasıra'nın (14) yargılandığı davanın duruşması eylül ayına ertelendi.

Ahmed Manasıra'nın babası Salih Manasıra, İsrail Merkez Mahkemesinde görülen davada oğlunun 2 defa öldürmeye teşebbüs ve bıçak taşımakla suçlandığını söyledi.

Manasıra, bugün suçlamaların okunduğunu ve bunların görüşülmesi için duruşmanın eylüle ertelendiğini ifade etti.

Baba Manasıra, "Bu zalimce bir karar çünkü oğlum öldürmeye teşebbüs etmedi. Delil uydurularak suçlanıyor. Ahmed'in gözaltına alınması ve hapishanede bir gün dahi kalması uygun değil. Ancak karşımızdaki işgalci İsrail(!)" dedi.

Amca çocukları Ahmed ve Hasan Manasıra'ya 12 Ekim'de bıçaklı eylem gerçekleştirdikleri iddiasıyla İsrail güçleri tarafından ateş açılmıştı. Hasan (15) olay yerinde hayatını kaybetmişti. Ahmed Manasıra'ya ise bir Yahudi yerleşimci aracıyla çarpmış ardından da dövülmüştü. Olaydan kısa bir süre sonra Ahmed'in yaralı halde yerde yatarken Yahudi yerleşimciler tarafından küfürlere maruz kaldığı video yayımlanmış ve büyük yankı uyandırmıştı.

Yapılan girişimler sonucu Hasan Manasıra'nın İsrail güçlerince el konulan naaşı aylar sonra ailesine teslim edilmesine izin verilmiş ancak buz kütlesi şeklinde getirilen ceset Manasıra ailesi tarafından geri çevrilmişti.

Yorumlar