Filistinli çocuğu vuran İsrail polisinin dosyası kapandı

- Kudüs'te Filistinli Sinokrot'u başından vurarak ölümüne neden olan İsrail polisi hakkında açılan dosya kapatıldı

Google Haberlere Abone ol
Filistinli çocuğu vuran İsrail polisinin dosyası kapandı

KUDÜS (AA) - Kudüs'te Filistinli Muhammed Abdulcelil Sinokrot'u (16) başından vurarak ölümüne neden olan İsrail polisi hakkında açılan dosyanın "delil yetersizliği" nedeniyle kapatıldığı belirtildi.

İsrail'in Yediot Aharonot gazetesinin haberine göre, İsrail Polisi Soruşturmalar Birimi, Ağustos 2014'te yatsı namazına giderken Muhammed Abdulcelil Sinokrot'u (16) başından vurarak ölümüne neden olan polis hakkında açılan dosyayı "delil yetersizliği" nedeniyle kapattı.

Emniyet birimlerinin Sinokrot'un ailesine bir mektup yazarak, yapılan güvenilir incelemelere göre oğullarını vuran polisin, vücudun alt bölümlerini hedef aldığını ancak merminin yanlışlıkla vücudun üst bölümüne isabet ettiğini ilettiği kaydedildi.

AA muhabirine konuşan Ahrar Esir Araştırmaları ve İnsan Hakları Merkezi Müdürü Fuad El-Hafeş, "İsrail polisi öldürüyor, sonra soruşturma açıyor sonunda da beraat ettiriyor." dedi.

Hafeş, "Sinokrat soğuk kanlılıkla infaz edildikleri belgelenen onlarca kişiden biri." diyerek, İsrail hükümetinin siyaset örtüsü altında suç işleyen bir yönetim olduğunu ifade etti.

Muhammed Abdulcelil Sinokrot'un annesi daha önce yaptığı açıklamalarda, oğlunun doğrudan başına ateş edildiğini sonrada başına şiddet uygulandığını söylemişti.

Ağustos 2014'te Doğu Kudüs’ün Vadi el-Cevz semtinde yatsı namazına giderken başından plastik mermiyle vurulan Sinokrot, tedavi altına alındığı İsrail’in Hadassa Ayn Kerem Hastanesinde olaydan bir hafta sonra 7 Eylül 2014'ye yaşamını yitirmişti.

Yorumlar