Filistinli 3 tutuklu açlık grevine son verdi

- İsrail hapishanelerindeki 3 Filistinli tutuklu, iki ayı aşkındır devam eden açlık grevlerini sonlandırdı

Google Haberlere Abone ol
Filistinli 3 tutuklu açlık grevine son verdi

RAMALLAH (AA) - İsrail hapishanelerinde 2 ayı aşkındır açlık grevinde olan Filistinli 3 tutuklunun serbest bırakılacaklarını öğrenmeleri üzerine açlık grevini sonlandırdığı bildirildi.

Filistin Kurtuluş Örgütü'ne (FKÖ) bağlı Filistin Esirler Heyeti Başkanı İsa Karaki'den yapılan yazılı açıklamada, Mahmud Bülbül, Muhammed Bülbül ve Malik el-Kadı'nın, İsrail'in idari tutukluluk politikasını protesto etmek amacıyla iki ayı aşkındır devam eden açlık grevlerini sonlandırdıkları belirtildi.

"Açlık grevi yapan Filistinli tutukluların, Filistin yönetimi ve Devlet Başkanı Mahmud Abbas tarafından yürütülen çabalar sonucu mevcut idari tutukluluk sürelerinin bitmesinden hemen sonra salıverilecekleri teyit edildi." denilen açıklamada, söz konusu 3 tutuklunun, kendileri için çaba sarf eden Filistin Devlet Başkanı Abbas'a olan güven ve saygılarından dolayı açlık grevini bıraktıkları ifade edildi.

Muhammed ve Mahmud Bülbül kardeşlerinin 8 Aralık'ta serbest bırakılacağı aktarılan açıklamada, Kadı'nın ise yarın salıverileceği kaydedildi.

İsrail'in idari tutukluluk politikasını protesto etmek amacıyla açlık grevi yapan Mahmud Bülbül 80, Muhammed Bülbül 77 ve Kadı 69 günden beri eylemi sürdürüyordu.

"İdari tutukluluk" adı verilen uygulamaya göre, Filistinliler, istihbarata dayalı olarak 1 ila 6 ay alıkonulabiliyor. Tutuklunun, "İsrail'in güvenliği için tehlike teşkil ettiğine" karar verilmesi halinde ise askeri hakim, suç isnadında bile bulunmadan tutukluluk süresini 5 yıla kadar uzatabiliyor.

Yorumlar