Filistin'deki yerel seçimlere doğru

- Hamas, Gazze ve Batı Şeria'da ekim ayında yapılacak yerel seçimlerine engel olmayacağını duyurdu

Google Haberlere Abone ol
Filistin'deki yerel seçimlere doğru

GAZZE (AA) - Hamas'ın Filistin'de ekim ayında yapılacak yerel seçimlere engel olmayacağı ve seçimlerin başarısı için çalışacağı bildirildi.

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, Filistin'e bağlılık vurgusu yapılarak, "Hareket, yerel seçimlerin Batı Şeria ve Gazze için önemini ve ihtiyaç olduğunu gördü." ifadesine yer verildi.

Hamas'ın Filistin halkının çıkarlarına hizmet eden belediye seçimlerinin gerçekleştirilmesi ve başarısı için çalışacağı belirtilen açıklamada, Hamas'ın seçimlere katılıp katılmayacağına dair herhangi bir bilgiye yer verilmedi.

Öte yandan Filistin Merkez Seçim Komisyonundan yapılan açıklamada, komisyonun gelecek pazar Filistinli gruplarla görüşmek ve seçimlerin Gazze ile Batı Şeria'da eş zamanlı yapılmasını sağlamak için Gazze'yi ziyaret edeceği kaydedildi.

Filistin Bakanlar Kurulu 4 Mayıs'ta, belediye seçimleri hazırlıklarını yürütmek üzere Yerel Yönetimler Bakanı Hüseyin el-Arac'ı görevlendirme kararı almış, Hamas ise "yasa dışı bir uygulama" olarak nitelendirdiği Filistin Bakanlar Kurulunun kararını kabul etmediklerini açıklamıştı.

Bakanlar Kurulu, 21 Haziran'da Gazze ve Batı Şeria'da yerel seçimlerin 8 Ekim'de yapılacağını ilan etmişti.

Şimdiye kadar Fetih, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi, Filistin Halk Partisi, Filistin Demokratik Birliği ve Filistin Ulusal Girişimi seçimlere katılacağını duyurmuştu.

Filistin'de son yerel seçim 2012'de Batı Şeria'da gerçekleştirilmiş, Hamas seçimlerin Gazze Şeridi’nde yapılmasına engel olmuştu.

Yorumlar