Filistin'deki yerel seçimler

- Filistin hükümeti, Batı Şeria ve Gazze'de görev süresi biten yerel konseylerin seçim çalışmalarını yürütmek için yeniden göreve başlamasına karar verdi

Google Haberlere Abone ol
Filistin'deki yerel seçimler

RAMALLAH (AA) - Filistin hükümetinin, Batı Şeria ve Gazze'de görev süresi sona eren yerel konseylerin seçim çalışmalarını yürütmek için yeniden göreve başlamasına karar verdiği belirtildi.

Hükümet Sözcüsü Yusuf el-Mahmud, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bakanlar Kurulunun, yerel konseylerin, seçim çalışmalarını yürütme konseyleri olarak yeniden göreve başlaması yönünde karar aldığını ifade etti.

Kararın, seçim dolayısıyla istifalarını sunmuş heyet başkanları ve üyelerini kapsadığını kaydeden Mahmud, hükümetin, gerekli işlemlerin başlatılması için Yerel Yönetimler Bakanlığını görevlendirdiğini dile getirdi.

Hamas ise yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu kararı "yasa dışı" olarak nitelendirerek, yerel seçim sürecinde değişikliğe gidildiğini ifade etti.

Filistin halkına en iyi hizmetin sunulması için belediye komitelerinin oluşturulması çerçevesinde Filistinli tüm gruplar ile istişare edilmesi görüşünü desteklediklerini belirten Hamas, ulusal uzlaşıdan uzak herhangi bir girişim ya da manipülasyonu reddettiklerini vurguladı.

Açıklamada ayrıca seçim kanunlarına ve daha önceki anlaşmalara uygun şekilde yerel seçimlerin yapılmasının öncelikli olduğu kaydedildi.

Filistin hükümeti, geçen hafta, 8 Ekim'de yapılması planlanan belediye seçimlerinin "4 ay ertelenmesi ve tüm Filistin topraklarında gerçekleştirilmesi" yönünde karar vermişti.


Yorumlar