Filistin'de yerel seçimlere doğru

- Hamas, Fetih'in "seçim sürecini baltalamaya çalıştığı" yönündeki iddialarını yalanladı

Google Haberlere Abone ol
Filistin'de yerel seçimlere doğru

GAZZE (AA) - Hamas, Fetih hareketinin "Hamas'ın yerel seçim sürecini baltalamayı hedeflediğine" dair iddialarını "gülünç" olarak nitelendirdi.

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, Fetih hareketi tarafından ileri sürülen "Hamas'ın, Fetih hareketinin programlarına bazı engellemeler ve kısıtlamalar getirdiği ve bu süreci başarısızlığa sürüklemeye çalıştığına" ilişkin suçlamalar reddedildi.

Söz konusu iddiaların "gülünç ve gerçekleri saptırmayı amaçladığı" ifade edilen açıklamada, Fetih hareketinin bu iddiaları iç sorunlarını aklamak için ortaya attığı savunuldu.

Ekim ayında yapılması planlanan seçimlerin icra edilmesinin gerekliliğine vurgu yapılan açıklamada, "Fetih hareketinin seçimlerden çekilmek gibi bir niyeti varsa başkalarına düzme iddialarda bulunmak ve bahaneler uydurmak yerine bunu ilan etme cesareti olmalıdır, bu onun meselesidir." ifadelerine yer verildi.

Fetih Sözcüsü Fayiz Ebu İyta, Hamas'ın, izlediği siyasetle yerel seçim sürecini baltalamayı hedeflediğini öne sürmüştü.

Ebu İyta, Gazze'de Fetih'in düzenleyeceği konferans ve aktivitelerin engellendiğini ifade ederek, Hamas'ın seçimler konusunda tutumunu net olarak açıklamasını istemişti.

Filistin Bakanlar Kurulu, hükümetin, yerel seçimin yapılacağı tarihi 8 Ekim olarak belirlediğini açıklamıştı. Filistin'de son yerel seçim 2012'de Batı Şeria'daki 340 seçim bölgesinde yapılmıştı. Hamas, Gazze Şeridi'nde seçim yapılmasını reddetmiş ve buradaki seçimi engellemişti.

Yorumlar