Filistin'de yerel seçimlere doğru

- Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Heniyye: - "Norveç'i şeffaflığın temini adına Filistin yerel seçimlerinde denetimde bulunmaya davet ediyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Filistin'de yerel seçimlere doğru

GAZZE (AA) - Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, ekim ayında yapılması planlanan Filistin yerel seçimlerinde denetimde bulunması için Norveç'e çağrıda bulundu.

Norveç'in Filistin Büyükelçisi Peter Hans ile Gazze'deki ofisinde bir araya gelen Heniyye, görüşmenin ardından yaptığı yazılı açıklamada, "Norveç'i şeffaflığın temini adına Filistin yerel seçimlerinde denetimde bulunması için davet ediyoruz." ifadesini kullandı.

Seçmenin farklı seviyelerdeki temsilcisini demokratik yollarla ve seçimlerle belirlediğini ifade eden Heniyye, seçim sonuçlarına saygı duyulmasının en önemli nokta olduğu belirtti.

İsrail'in, Batı Şeria ve Kudüs'te adaylara yönelik gözaltı operasyonlarıyla seçim sonuçlarını etkilememesi konusunda uyarıda bulunan Heniyye, İsrail'in Filistin halkını destekleyen sivil toplum kuruluşları aleyhinde yürüttüğü kışkırtma kampanyasını da kınadı.

Heniyye ayrıca, uluslararası kurumlar aracılığıyla Hamas'a fon transferi yapmak suçlamasıyla İsrail tarafından gözaltına alınan kişilerle Hamas'ın uzaktan yakından ilgisinin olmadığını vurguladı.

Filistin Bakanlar Kurulu, hükümetin, yerel seçimin yapılacağı tarihi 8 Ekim olarak belirlediğini açıklamıştı. Filistin'de son yerel seçim 2012'de Batı Şeria'daki 340 seçim bölgesinde yapılmıştı. Hamas, Gazze Şeridi'nde seçim yapılmasını reddetmiş ve buradaki seçimi engellemişti.

Yorumlar