Filistin yerel seçimlerinin ertelenmesi

- Filistin Merkezi Seçim Komitesi, yerel seçimlerle ilgili tüm icraatları durdurma kararı aldığını açıkladı

Google Haberlere Abone ol
Filistin yerel seçimlerinin ertelenmesi

RAMALLAH (AA) - Filistin Merkezi Seçim Komitesi, Ramallah'taki Yüksek Adalet Mahkemesi'nin, Batı Şeria ve Gazze Şeridi'nde yapılması planlanan yerel seçimlerin ertelenmesi kararına binaen yerel seçimlerle ilgili tüm icraatları durdurduğunu açıkladı.

Komite'den yapılan yazılı açıklamada, "Filistin Merkezi Seçim Komitesi, acı veren bölünmeyi sonlandırmaya yardımcı olacak şekilde halkımıza yakışır şeffaf bir seçime uygun ortamı hazırlamak amacıyla iki ayı aşkın süredir yürüttüğü çalışmaların ardından aldığı ani bir kararla yerel seçimlere ilişkin tüm icraatların durdurulmasına karar verdi." denildi.

Açıklamada ayrıca, Yüksek Adalet Mahkemesi'nin seçimlere ilişkin verdiği erteleme kararına saygı duyulduğu, seçim sürecinin en kısa zamanda yeniden başlaması ve tüm Filistinlilerin onur duyacağı bir demokrasinin ülkeye gelmesinin umut edildiği belirtildi.

Filistin Yüksek Adalet Mahkemesi, Batı Şeria ve Gazze Şeridi'nde 8 Ekim'de yapılması planlanan yerel seçimlerin ertelenmesine hükmetmişti. Hamas ise "Fetih hareketini kurtarmayı hedefleyen siyasi bir karar" olarak nitelendirdiği karara tepki göstermişti.


Yorumlar