Filistin yerel seçimleri ertelendi

- Filistin Yüksek Adalet Mahkemesi, Fetih hareketine bağlı bazı avukatların yaptığı başvuruyu değerlendirmek üzere zamana ihtiyacı olduğu gerekçesi ile seçimleri erteledi

Google Haberlere Abone ol
Filistin yerel seçimleri ertelendi

RAMALLAH (AA) - Filistin Yüksek Adalet Mahkemesi'nin, Batı Şeria ve Gazze Şeridi'nde 8 Ekim'de yapılması planlanan yerel seçimlerin ertelenmesine hükmettiği bildirildi.

Filistin basınında yer alan bilgiye göre, Ramallah'taki Filistin Yüksek Adalet Mahkemesi, Batı Şeria ve Gazze Şeridi'nde 8 Ekim tarihinde yapılması planlanan yerel seçimlerin ertelenmesi yönünde karar verdi.

Fetih hareketine yakın bazı avukatlar, "Doğu Kudüs'ün seçimlere dahil edilmediği ve Hamas hareketinin kontrolünde bulunan Gazze Şeridi'ndeki temyiz mahkemelerinin meşru olmadığı, dolayısıyla seçime girecek adaylar hakkında verdiği kararların geçerli olamayacağı" gerekçeleriyle mahkemeye başvurarak seçimlerin ertelenmesini talep etmişti.

Fetih mensubu avukatların söz konusu başvurusunu değerlendirmek için zamana ihtiyacı olduğu gerekçesiyle seçimlerin ertelenmesine karar verdiği belirtilen mahkemenin, konuyu görüşmek üzere 21 Aralık'ta yeniden toplanacağı ifade edildi.

Konuyla ilgili Ramallah'taki Filistin Yüksek Adalet Mahkemesi'nden ise henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Şimdiye kadar kadar Filistin'de yapılan yerel seçimlerin hiçbirine İsrail işgali altındaki Doğu Kudüs dahil edilmedi. Seçimlerin ertelenmesinin ardından sosyal medyada bazı Filistinliler, "Fetih hareketinin Hamas karşısında kaybetme endişesi ile seçimleri iptal ettirmek istediği ve bu yüzden Doğu Kudüs meselesini kullandığı" eleştirisinde bulundu.

Filistin Bakanlar Kurulu, yerel seçimin yapılacağı tarihi 8 Ekim olarak belirlediğini açıklamıştı.

Filistin'de son yerel seçim 2012'de Batı Şeria'daki 340 seçim bölgesinde yapılmıştı. Hamas, Gazze Şeridi'nde seçim yapılmasını reddetmiş ve seçime katılmamıştı.

Hamas ve Fetih hareketlerinin birlikte girdiği seçimler ise en son 2005 yılında yapılmış, seçimi Hamas kazanmıştı.

Yorumlar