Filistin ve İsrailli kadınlardan "barış mitingi"

- Filistin'in Ürdün sınırı yakınlarındaki Vaftiz bölgesinde bir araya gelen Filistin ve İsrailli yüzlerce kadın, İsrail-Filistin sorunun çözümü için barış mitingi düzenledi

Google Haberlere Abone ol
Filistin ve İsrailli kadınlardan "barış mitingi"

ERİHA (AA) – Filistin ve İsrailli kadınlar, "İsrail işgalinin son bulması ve barışın tesisi" için Batı Şeria’nın Eriha kentindeki Vaftiz bölgesinde barış mitingi düzenledi.

Filistin ve İsrailli yüzlerce kadının katıldığı mitingde, "İsrail-Filistin sorunun çözümü için barış görüşmelerinin yeniden başlaması ve ciddi adımlar atılması" çağrısı yapıldı.

AA muhabirine konuşan Uluslararası Barış Koalisyonu üyesi Filistinli kadın aktivist Hüda Ebu Arkub, İsrail ve Filistinliler olarak barış için bir araya geldiklerini söyledi.

Filistin ve İsrail'in yanı sıra bünyesinde bir çok yabancı Sivil Toplum Kuruluşunu (STK) da barındıran Uluslararası Barış Koalisyonu üyesi Ebu Arkub, "Burada dünyaya, bize söylenen yalanlara yeter demek için toplandık. Filistin ve İsraillilerin barış içinde yaşamalarının vakti geldi. İsrailli ve Filistinliler olarak barış için buradayız." dedi.

Ebu Arkub ayrıca, "Bütün bu gördüğünüz insanlar, Filistinliler, İsrailliler ve yabancıların tamamı barışı tesis etmek için toplandı. Burası yani Vaftiz bölgesi, Hz. İsa’nın vaftiz olduğu yerdir. Ürdün sınırından dünyaya barış için haykırıyoruz. İşgalin devam etmeyeceğini söylüyoruz." ifadelerini kullandı.

Mitinge katılanların bu akşam itibariyle Kudüs’e ulaşması ve burada da bir miting düzenlemesi bekleniyor. Ancak Kudüs'te düzenlenecek olan mitinge sadece İsrail vatandaşlığı olan Filistinli kadınların katılabileceği belirtiliyor.

İsrailli "Kadınlar Barışı Tesis Ediyor" hareketi de 5 Ekim'de Lübnan sınırı yakınlarındaki Ra’s Nakura bölgesinde "Barış için Umut" adı altında düzenledikleri yürüyüşü Kudüs’e kadar devam ettirme kararı almıştı.

İsrail ile Filistin arasındaki barış görüşmeleri, İsrail'in 1967 sınırlarını ve Yahudi yerleşim birimleri inşasına son vermeyi kabul etmemesi nedeniyle Nisan 2014'te durmuştu.

Yorumlar