Filistin-İsrail barış çabaları

- İsrail Başbakanı Netanyahu, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile Rusya'da ya da Lüksemburg'da görüşebileceğinin sinyalini verdi

Google Haberlere Abone ol
Filistin-İsrail barış çabaları

KUDÜS (AA) - İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile Rusya'da ya da Lüksemburg'da görüşebileceğinin sinyalini verdi.

Netanyahu, yaptığı yazılı açıklamada, "Lüksemburg Başbakanı Xavier Bettel, bana ülkesini ziyaret için davet yolladı. Belki de Filistinliler de oraya gelir. O zaman Moskova ya da Lüksemburg. Göreceğiz. Görüşme bu ikisinden birinde ya da başka bir yerde olacak." ifadelerini kullandı.

İsrail Başbakanı Netanyahu, "Biz daima, ön şartsız doğrudan görüşmeler yapılmasına hazırız." dedi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, geçen hafta Moskova'da düzenlenen haftalık basın toplantısında, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Moskova'da görüşmeyi prensipte kabul ettiklerini belirtmişti.

Zaharova, Netanyahu ve Abbas görüşmesi için temasların devam ettiğini vurgulayarak, tarafların kendileri için uygun zamanı belirlemeye çalıştığını kaydetti.

İsrail Başbakanı Netanyahu, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile hiçbir ön koşul ileri sürmeden, herhangi bir zaman ve mekanda görüşmeye hazır olduğunu bildirmişti. Abbas da Netanyahu ile Moskova'da bir araya gelinmesi için Rusya'nın yaptığı öneriyi kabul ettiğini açıklamıştı.

İsrail-Filistin görüşmeleri, İsrail'in yerleşim birimi inşaatlarına devam etmesi ve tutukluların serbest bırakılmasını kabul etmemesi nedeniyle, 2014'te durmuştu.

Yorumlar