Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü

- Ürdün Kralı Abdullah, İsrail'in, işgal altındaki Filistin topraklarında gerçekleştirdiği ihlallerin barış sürecini zayıflatacağı uyarısında bulundu

Google Haberlere Abone ol
Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü

AMMAN (AA) - Ürdün Kralı 2. Abdullah, İsrail'in, işgal altındaki Filistin topraklarında gerçekleştirdiği ihlallerin barış sürecini zayıflatacağı uyarısında bulundu.

Ürdün resmi haber ajansı PETRA, Kral Abdullah'ın, Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü münasebetiyle BM Filistin Halkının Vazgeçilmez Haklarının Kullanılması Komitesi Dönem Başkanı Fode Seck'e gönderdiği mesajı yayımladı.

Abdullah, Filistin ve İsraillilerin müzakere masasına dönmesi için uygun şartları oluşturmak amacıyla çaba sarf edilmesinin önemine işaret ederek, Yahudi yerleşim birimi inşa faaliyetleri, Kudüs'te yaşayan Hristiyan ve Müslümanların kutsallarına yönelik saldırılar ile kenti Yahudileştirme çabalarının durdurulması gerektiğini kaydetti.

Ürdün'ün, Kudüs'teki kutsal yerleri ve bu yerlerin kimliklerini korumak, özellikle Mescid-i Aksa'yı hedef alan İsrail ihlallerini engellemek için üzerine düşen tarihi ve dini görevi yerine getirmeye devam edeceğini vurgulayan Kral Abdullah, barışın tesisi için sarf edilen tüm çabaların ve Filistinlilerin topraklarında bağımsız devletlerini kurabilme haklarının desteklendiğinin altını çizdi.

İsrail'in işgal altındaki Filistin topraklarında gerçekleştirdiği ihlallerin barış sürecini zayıflatacağı uyarısında bulunan Abdullah, ülkesinin, İsrail'in Filistin halkına yönelik keyfi uygulamalarının ve ihlallerinin durması amacıyla uluslararası toplumu harekete geçirmedeki sorumluluğuna devam edeceğini belirterek, "Bu tür ihlaller yalnızca kapsamlı ve daimi barışın tesisi için sarf edilen çabaları yok ediyor. Bu da Filistin halkının acılarını kullanarak kendine militan yetiştirmeye ve yanlış amaçlarını pazarlamaya çalışan terör gruplarına fayda sağlıyor." ifadesini kullandı.

BM Genel Kurulu'nun 29 Kasım 1977 tarihinde yaptığı oturumda alınan kararla Filistin sorununun çözümüne destek vermek amacıyla 1978'den beri her yıl 29 Kasım "Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü" olarak kutlanıyor.

Yorumlar