Filistin Dışişleri Bakanı Maliki, Lavrov'la görüştü

MOSKOVA (AA) - Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki, temaslada bulunmak için geldiği Rusya'da mevkidaşı Sergey Lavrov'la görüştü. Görüşme sonrasında...

Google Haberlere Abone ol
Filistin Dışişleri Bakanı Maliki, Lavrov'la görüştü

MOSKOVA (AA) - Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki, temaslada bulunmak için geldiği Rusya'da mevkidaşı Sergey Lavrov'la görüştü.

Görüşme sonrasında düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Lavrov, Moskova'nın Filistinliler arası diyalog görüşmelerine ev sahipliği yapmaya hazır olduğunu söyledi. Lavrov, Filistinlilerin birlik olmasının Filistin-İsrail çatışmasının çözümü yolunda gerekli bir aşama olduğunu kaydetti.

Lavrov, "Bugün Filistinli mevkidaşımı da Arap barış girişiminin desteklenmesi adına iyi niyet gördüm. Rusya, Arap barış girişiminin hayata geçirilmesinin pratik adımlarıyla ilgili rapor hazılıyor. Filistinli mevkidaşım rapordaki önerilerin uygulanmasına iyi niyet gösterdi. Dün Vladimir Putin, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Arap barış girişimini müzakere etti. Netanyahu raporda herhangi bir değişiklik yapılmasını istemedi. Tarafların bu raporu ilerideki müzakereler için baz olarak kullanılmasını kabul ettiğini söyleyebiliriz" dedi.

Yorumlar