Filistin Devlet Başkanı Abbas'ın Mısır ziyareti

- Abbas, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile İttihadiyye Sarayı'nda bir araya geldi

Google Haberlere Abone ol
Filistin Devlet Başkanı Abbas'ın Mısır ziyareti

KAHİRE (AA) - Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Mısır'ın başkenti Kahire'de bir araya geldiği bildirildi.

Filistin'in Kahire Büyükelçiliğinden yapılan yazılı açıklamada, İttihadiyye Sarayı'ndaki görüşmede Abbas ile Sisi'nin, Filistin yönetiminin Fransa'nın sunduğu "uluslararası barış konferansı" desteğiyle İsrail işgalini sonlandırma çabaları, Filistin ulusal birliğinin gerekliliği ve bölge meselelerini ele aldığı belirtildi.

Görüşmede Filistin tarafından Başmüzakerecisi Saib Ureykat, Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki, Abbas'ın danışmanı Mecdi el-Halidi, Filistin İstihbarat Müdürü Macid Ferac, Filistin'in Mısır Büyükelçisi Cemal Şubeki hazır bulundu.

Abbas'ın perşembe günü başlayan ve bugün sona erecek Mısır ziyareti kapsamında Arap Birliği Dışişleri Bakanları Toplantısı'na da katılması bekleniyor.

İsrail ile Filistin arasındaki barış görüşmeleri, İsrail'in Yahudi yerleşim birimleri inşasının durdurulması, 1967 sınırlarının esas alınması ve Filistinli tutukluların serbest bırakılması şartlarını kabul etmemesi sebebiyle Nisan 2014'te durmuştu.

Ortadoğu barış sürecini yeniden başlatmak hedefiyle Fransa, 30 Mayıs'ta Paris'te düzenlenmesi öngörülen uluslararası konferansın 3 Haziran'da gerçekleştirileceğini duyurmuştu.

Bakanlar düzeyinde gerçekleşecek konferansa, İsrail ve Filistin sorununun çözümü için oluşturulan Ortadoğu Dörtlüsü'nün (AB, BM, Rusya ve ABD) temsilcileri, aralarında Mısır'ın da olacağı bazı Arap ve Avrupa ülkelerinin katılacağı belirtilmişti.

Yorumlar