Filistin Devlet Başkanı Abbas, Moritanya'da

- Moritanya Cumhurbaşkanı Abdulaziz: - "İsrail'in, Arap dünyasıyla Afrika ülkeleri arasındaki tarihi ilişkilere zarar verme çalışmasına, Arap ülkeleri tarafından karşı koyulacak ve Filistin meselesi uluslararası forumlarda savunulacaktır"

Google Haberlere Abone ol
Filistin Devlet Başkanı Abbas, Moritanya'da

NOVAKŞOT (AA) - Moritanya Cumhurbaşkanı Muhammed Veled Abdulaziz, İsrail'in, Arap-Afrika ilişkilerine zarar verme çalışmasına karşı koyacaklarını bildirdi.

Filistinli mevkidaşı Mahmud Abbas ile başkent Novakşot'ta ortak basın toplantısı düzenleyen Abdulaziz, "İsrail'in, Arap dünyasıyla Afrika ülkeleri arasındaki tarihi ilişkilere zarar verme çalışmasına Arap ülkeleri tarafından karşı koyulacak ve Filistin meselesi uluslararası forumlarda savunulacaktır." dedi.

Abdulaziz, Moritanya'nın, Arap-Afrika ilişkilerinin geliştirilmesi için öneri sunacağını ve Filistin meselesini de öncelikleri arasında ilk sıraya yerleştireceğini belirtti.

Filistin meselesindeki son gelişmeler hakkında Abdulaziz'e bilgi verdiğini anlatan Filistin Devlet Başkanı Abbas ise Moritanya yönetiminin, Fransa'nın uluslararası barış konferansı düzenlenmesi yönündeki girişimine destek verdiğini ifade etti.

Filistin tarafının Fransız heyetiyle New York'ta bir araya gelerek, konferansın düzenlenmesi için uluslararası camianın harekete geçirilmesi konusunu görüşeceklerini aktaran Abbas, görüşmenin zamanıyla ilgili bilgi vermedi.

Abbas ayrıca, Moritanya'nın Ramallah Büyükelçiliği'nin yakın zamanda açılacağını bildirdi.

Filistin Devlet Başkanı Abbas, resmi temaslarda bulunmak üzere, beraberindeki heyetle dün Moritanya'ya gelmişti.

Yorumlar