Filipinler'de uyuşturucuyla mücadele

- Devlet Başkanı Duterte, uyuşturucu kaçakçılığı yaptığından şüphelenilen yetkililerin isimlerini açıkladı

Google Haberlere Abone ol
Filipinler'de uyuşturucuyla mücadele

ZAMBOANGA (AA) - Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, uyuşturucu ticareti yaptığından şüphelenilen 157 yetkilinin ismini kamuoyuyla paylaştı.

Duterte, televizyonda yayınlanan konuşmasında, söz konusu kişilerden 57'sinin siyasetçi, 7'sinin yargıç, 93'ünün asker ve polis olduğunu bildirdi.

Rodrigo Duterte, listede yer alan kişilere koruma sağlayan güvenlik personelinden, korudukları kişileri üstlerine bildirmelerini istedi.

Şüphelilerin uyuşturucu kaçakçılığıyla ilgisi olmama ihtimalinin de bulunduğunu, listede yer alanların anayasal hakları gereğince aksi kanıtlanmadıkça masum olduğunu belirten Duterte, bu kişilerin suçsuz olduğunun anlaşılması durumunda tüm sorumluluğu üstleneceğini ifade etti.

Söz konusu kişilerin, ateşli silah ruhsatlarının iptal edildiği bildirilirken, silahlarını 24 saat içerisinde güvenlik güçlerine teslim etmeleri istendi.

Duterte, devlet başkanı seçildiği 9 Mayıs'tan sonra Davao kentindeki başkanlık kutlamalarına katılan kalabalığa hitaben yaptığı konuşmada, silahı olan halktan, "adalete karşı koyan uyuşturucu kaçakçılarını öldürmelerini" istemişti. Ülkede işlenen suçlara karşı verdiği kanlı savaşta kendisine yardımcı olan Filipinlilerin ödüllendirileceğini söyleyen Duterte, her uyuşturucu baronu için 5 milyon peso (yaklaşık 320 bin lira) ödül vadetmişti.

Yorumlar