Filipinler'de uyuşturucu operasyonu

MANILA (AA) - Filipinler'de polis, terk edilmiş bir çiftlikte 180 kilogram uyuşturucu madde ele geçirdi. Polis yetkilisi Albert Ignatius Ferro, Cagayan...

Google Haberlere Abone ol
Filipinler'de uyuşturucu operasyonu

MANILA (AA) - Filipinler'de polis, terk edilmiş bir çiftlikte 180 kilogram uyuşturucu madde ele geçirdi.

Polis yetkilisi Albert Ignatius Ferro, Cagayan şehrinde terk edilmiş bir çiftlikte 180 kilogram metamfetamin ele geçirildiğini belirtti.

Yetkililer, uyuşturucunun yabancı bir uyuşturucu karteli tarafından mı ülkeye sokulduğu ya da yurt içinde mi üretildiği hakkında araştırmalarını sürdürüyor.

Ulusal polis şefi Ronald dela Rosa, geçen aydan bu yana polisle çıkan silahlı çatışmalarda 100 uyuşturucu tacirinin öldürüldüğünü ve binlerce uyuşturucu kullanıcısının yetkililere teslim edildiğini açıklamıştı.

Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, Filipinler'de 2006'da kaldırılan idam cezasını, uyuşturucu kaçakçıları, silah kaçakçıları ve kurbanlarını öldüren tecavüzcü, soyguncu veya araba hırsızları için getirmek istediğini belirtmişti.

Duterte, Davao kentindeki başkanlık kutlamalarına katılan kalabalığa hitaben yaptığı konuşmada, silahı olan halktan, "adalete karşı koyan uyuşturucu kaçakçılarını öldürmelerini" istemişti.

Bilibid hapishanesinde tutulan uyuşturucu baronlarının, Duterte'nin başına 50 milyon pezo (yaklaşık 3,2 milyon lira) ödül koydukları bildirilmişti.

Ülkede işlenen suçlara karşı verdiği kanlı savaşta kendisine yardımcı olan Filipinlilerin ödüllendirileceğini söyleyen Duterte, her uyuşturucu baronu için 5 milyon pezo (yaklaşık 320 bin lira) ödül vadetmişti.


Yorumlar