Filipinler'de Maute örgütüne düzenlenen operasyon

- Operasyonda öldürülen örgüt mensubu sayısı 35'e çıktı

Google Haberlere Abone ol
Filipinler'de Maute örgütüne düzenlenen operasyon

ZAMBOANGA (AA) - Filipinler'de terör örgütü DEAŞ ile bağlantılı "Maute"nin elindeki binaları geri almak için başlatılan operasyonda öldürülen örgüt üyesi sayısının 35'e yükseldiği bildirildi.

Philstar gazetesinin haberine göre, Batı Mindanao Komutanlığı sözcüsü Binbaşı Filemon Tan, örgütün işgal ettiği Mindanao Özerk Bölgesi'nin Lanao del Sur kentindeki Butig kasabasında bulunan belediyeye ait binanın da aralarında bulunduğu birçok bölgenin, örgüt üyelerinden geri alındığını belirtti.

Tan, Maute'ye düzenlenen operasyonda 35 örgüt üyesinin öldürüldüğünü, 5 örgüt üyesi ile 13 askerin yaralandığını ifade etti.

Örgütün astığı ve DEAŞ'ı simgeleyen flamaların indirildiğini belirten Tan, flamaların yerine Filipinler bayraklarının asıldığını kaydetti.

103. Ordu Tugay Komutanı Roseller Murillo, cumartesi günü, Butig kasabasında Maute'nin kontrolündeki binaları kurtarmak için hava saldırısı düzenlendiğini açıklamıştı.

Operasyonda da iki askerin yaralandığını ifade eden Murillo, 200 mensubu olduğu tahmin edilen örgüte karşı saldırıların süreceğini kaydetmişti.

Kasabadaki tüm yollar kapatılmış ve yöre sakinleri bölgeden tahliye edilmişti.

"Maute" örgütü üyesi olduğu sanılan silahlı bir grubun, ağustos ayı sonunda, Maravi kentindeki Lanao del Sur bölgesinde bir hapishaneye düzenlediği baskında 8'i örgüt mensubu, 28 mahkum kaçmıştı.

Filipinler'de adam kaçırma ve bombalı saldırı eylemleri düzenleyen Abdullah Maute ve kardeşi Ömer liderliğindeki örgütün eylemlerinde DEAŞ sembolleri taşıdığı belirtiliyor.

Yorumlar