Filipinler'de Ebu Seyyaf'ın elindeki rehineler

- Terör örgütü Ebu Seyyaf'a kaçırma eylemlerinde yardımcı olan Muktadil kardeşler öldürüldü

Google Haberlere Abone ol
Filipinler'de Ebu Seyyaf'ın elindeki rehineler

ZAMBOANGA (AA) - Filipinler ordusu, Endonezyalı ve Malezyalı denizcilerin kaçırılmasından sorumlu tuttuğu iki kişinin düzenlenen operasyonda öldürüldüğünü bildirdi.

Batı Mindanao Komutanlığı Sözcüsü Binbaşı Filemon Tan, Sulu eyaletinin Tambulian köyünde Ebu Seyyaf militanlarına yönelik operasyonda Nixon Muktadil ve kardeşi Brown'ın öldürüldüğünü belirtti.

Tan, Sulu Ortak Görev Gücü'nün terör örgütü Ebu Seyyaf'a düzenlediği operasyonun Muktadil kardeşlerin ölümüyle sonuçlandığını söyledi.

Malezya, Endonezya ve Filipinler sınırı açıklarında 26 denizcinin kaçırılması olayına karışan Muktadil kardeşlerin ölümünün Ebu Seyyaf'a büyük bir darbe olduğunu belirten Tan, iki kardeşin örgütün kaçırma eylemleri sırasında denizde kılavuzluk yaptığını ifade etti.

Malezya ve Filipinler arasındaki adalarda 1991'den beri faaliyet gösteren terör örgütü Ebu Seyyaf rehin alma eylemleriyle biliniyor.

Örgüt 17 Eylül'den bu yana 1'i Norveçli, 3'ü Endonezyalı, 2'si Filipinli 6 kişiyi serbest bıraktı.

Terör örgütü Ebu Seyyaf, geçen yıl eylül ayında kaçırdığı 3'ü yabancı uyruklu 4 rehine için daha önce 84 milyon dolar fidye talep etmiş, kaçırılan 2 Kanadalı rehine için 8 milyon Kanada doları fidye istemiş ve Kanada'ya 25 Nisan'a kadar süre vermişti. Fidyenin ödenmemesi üzerine rehinelerden John Ridsdel 26 Nisan'da, Robert Hall 13 Haziran'da öldürülmüştü. Filipinler vatandaşı Marites Flor 24 Haziran'da, Norveç vatandaşı Kjartan Sekkingstad 17 Eylül'de serbest bırakılmıştı.

Yorumlar