Filipinler'de cezaevinde kavga

- Ulusal Bilibid Cezaevi'nde mahkumlar arasında çıkan kavgada Çinli bir uyuşturucu çetesi lideri öldürüldü

Google Haberlere Abone ol
Filipinler'de cezaevinde kavga

ZAMBOANGA CITY (AA) - Filipinler'de cezaevinde mahkumlar arasında çıkan kavgada bir uyuşturucu çetesinin Çinli liderinin öldürüldüğü bildirildi.

Yerel basında çıkan habere göre, Ulusal Bilibid Cezaevi'ndeki kavga, eski bir polisin, uyuşturucu kullanan mahkumları azarlaması üzerine çıktı. Olayda, Filipinler'deki en büyük uyuşturucu tacirleri arasında gösterilen ve Tony Co olarak adlandırılan bir Çinlinin öldürüldüğü belirtildi.

Sekiz mahkumun karıştığı kavgada Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte'nin kara listesinde bulunan diğer Çinli uyuşturucu tacirleri Peter Co ve Vicente Sy dahil olmak üzere dört kişinin yaralandığı kaydedildi.

Filipinler Devlet Başkanı Duterte, mayıs ayında devlet başkanı seçildikten sonra yaptığı konuşmada, silahı olan halktan, "adalete karşı koyan uyuşturucu kaçakçılarını öldürmelerini" istemişti.

Filipinler'de son üç ayda uyuşturucuyla mücadele çerçevesinde yaklaşık üç bin kişi güvenlik güçleri tarafından öldürüldü, bin 490 kişi soruşturma altında.

Duterte, 22 yıl Mindanao Adası Davao şehri belediye başkanlığı yapmış, bu dönemde uyuşturucu çeteleriyle mücadelede kullandığı "ölüm timleriyle" gündeme gelmişti.

Yorumlar