Filipinler'de çatışma

- Yeni Halk Ordusu militanı olduğu düşünülen saldırganların açtığı ateş sonucu 1 polis öldü, 2 polis yaralandı

Google Haberlere Abone ol
Filipinler'de çatışma

ZAMBOANGA (AA) – Filipinler'de güvenlik güçleri ile Yeni Halk Ordusu militanı olduğu düşünülen saldırganlar arasında çıkan çatışmada bir polis öldü, iki polis yaralandı.

Filipinler resmi haber ajansının haberine göre, Masbate kentinde sabah erken saatlerde Filipinler Komünist Partisi'nin (CPP) silahlı kanadı Yeni Halk Ordusu (NPA) militanı olduğu sanılan saldırganların açtığı ateş sonucu bir polis memuru hayatını kaybetti.

Polis sözcüsü Luisa Calubaquib, saldırganların, Baleno kasabasındaki Gangao otoyolunda bulunan bir cesedi inceleyerek karakola dönmekte olan ekip aracına biber gazıyla müdahale ettiğini ve araç sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybederek duvara çarptığını söyledi.

Saldırganların açtığı ateş ve sonrasında çıkan çatışma sonucu bir polisin öldüğünü, iki polisin de yaralandığı kaydeden Calubaquib, araç içindeki diğer polislerin militanlara ateşle karşılık verdiğini ve takviye kuvvetler gelene kadar çatışmanın devam ettiğini kaydetti.

Ülkede 9 Mayıs'ta düzenlenen devlet başkanı seçimini kazanan Rodrigo Duterte, seçildikten hemen sonra Filipinler Komünist Partisi üyelerine kabinede yer verebileceğini ve Ebu Seyyaf örgütü ile görüşebileceğini açıklamıştı.

Yorumlar