Filipin ordusu, 9 Ebu Seyyaf militanını öldürdü

MANİLA (AA) - Filipinler Güvenlik Güçleri, ülkenin Sulu eyaletinde El Kaide ile bağlantılı Ebu Seyyaf terör örgütü ile girdiği çatışmada 9 militanı öldürdü....

Google Haberlere Abone ol
Filipin ordusu, 9 Ebu Seyyaf militanını öldürdü

MANİLA (AA) - Filipinler Güvenlik Güçleri, ülkenin Sulu eyaletinde El Kaide ile bağlantılı Ebu Seyyaf terör örgütü ile girdiği çatışmada 9 militanı öldürdü.

Filipinler Ordusunun yeni Genelkurmay Başkanı Korgeneral Ricardo Visaya, Ebu Seyyaf militanlarının kökünü kazımak için "şok ve dehşet saldırısı" uyarısı yapmasının ardından, Filipinli askerlerin yaptıkları helikopter destekli operasyonda, 9 Ebu Seyyaf militanı öldürüldü ve 13 militan da yaralandı.

Filipinler ordusunun Batı Mindanao Komutanlığından Binbaşı Filemon Tan, Sulu eyaletinin Patikul kasabasındaki dağlık ve ormanlık alanlarda bir askerin hayatını kaybettiği ve 6 askerin yaralandığı olay yerinde hükümet güvenlik güçlerinin 130 Ebu Seyyaf militanı ile çatıştığını söyledi.

Ayrıca Tan, Basilan eyaletinin yakınlarında dün hükümet askerlerinin yaklaşık 200 Ebu Seyyaf militanlarıyla yaklaşık 5 saat çarpıştığını ifade etti. Çatışmaların bugün de devam ettiği belirten Tan, yaralılar hakkında şimdilik bir bilgi bulunmadığını kaydetti.

Malezya ve Filipinler arasındaki adalarda 1991'den beri faaliyet gösteren terör örgütü El Kaide bağlantılı Ebu Seyyaf örgütü, şiddet ve rehin alma eylemleriyle biliniyor. Örgüt, geçen yıl eylül ayında kaçırdığı 2 Kanadalı rehine için 8 milyon Kanada Doları fidye istemiş, Kanada'ya 25 Nisan'a kadar süre vermişti. Rehinelerden John Ridsdel, 26 Nisan'da, Robert Hall ise 13 Haziran'da öldürülmüştü.

Yorumlar