Fil ailesinin bayram temizliği

- İzmir Doğal Yaşam Parkı'ndaki 130 türden bin 500'ün üzerinde hayvan, bayram misafirlerini ağırlamaya hazırlanıyor, parktaki en renkli görüntülerden birini de Asya fillerinin duş aldığı sahneler oluşturuyor - Dünyada sadece Madagaskar Adası'nda yaşayan ve nesli tehlike altında olan memeli türleri arasında gösterilen sevimli lemurlar da "bayram misafirlerine" eğlenceli anlar vaat ediyor

Google Haberlere Abone ol
Fil ailesinin bayram temizliği

İZMİR (AA) - EFSUN YILMAZ - İzmir Doğal Yaşam Parkı'ndaki 130 türden bin 500'ün üzerinde hayvan bayram misafirlerini ağırlamaya hazırlanıyor, parktaki en renkli görüntülerden birini de Asya fillerinin duş aldığı sahneler oluşturuyor.

Kuğulardan ayılara, kaplanlardan ördeklere binlerce hayvanın bulunduğu Sasalı'daki 425 bin metrekarelik doğal yaşam parkında bayram hazırlıkları yapılıyor.

Ramazan Bayramı'nda ziyaretçi sayısı günlük 19 bine ulaşan park, bu bayramda da misafir sayısını günde 20 bine çıkararak bir rekora ulaşmaya hazırlanıyor.

İzmir Doğal Yaşam Parkı'nın gözbebeği Asya filleri de sergiledikleri eğlenceli görüntülerle yerli ve yabancı bayram ziyaretçilerini çağırıyor.

Baba fil Winner havuzda serinlerken anne fil Begümcan kızları İzmir ve Deniz ile duş alıyor.

Türkiye'de doğan ilk filler olan 5 yaşındaki İzmir ve 2 yaşındaki Deniz, anneleri Begümcan ile kendilerine ait özel alandaki dev duş altında önce hortumlarını kaldırarak su içiyor, daha sonra da başlarını yıkıyor ve vücutlarını serinletiyor.

Yavru filler Deniz ve Begümcan zaman zaman birbirleriyle oynayarak keyifli vakit geçiriyor.

İzmir Doğal Yaşam Parkı'nda "bayram misafirlerini" sadece Asya filleri değil, tüm heybetiyle aslanlar, bakıcısına koşan sırtlanlar, elma kovalayan ayılar da bekliyor.

Dünyada sadece Madagaskar Adası'nda yaşayan ve nesli tehlike altında olan memeli türleri arasında gösterilen sevimli lemurlar da "bayram misafirlerine" eğlenceli anlar vaat ediyor.

- Günlük yemekleri 30 - 40 kilo

İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı Şube Müdürü Şahin Afşin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, parkın İzmir'in en çok ziyaret edilen noktalarından biri haline geldiğini belirtti.

Bayram ve haftasonları çok yoğun ziyaretçi çektiklerini söyleyen Afşin, yılda 1 milyona yakın kişi ağırladıklarını, sadece yerli değil yabancı turistlerin de parkı ziyaret ettiğini ifade etti.

Şahin Afşin, fil ailesini yoncanın yanı sıra elma, erik, marul, karpuz ile beslediklerini ve her birinin yaklaşık 30-40 kilo yeşillik, 30-40 kilo da su tükettiğini kaydetti.

- Çocuklar tüm hayvanları seviyor

Yeğenini İzmir Doğal Yaşam Parkı'na getirerek hayvanları tanıtan Melek Karadaş, "Doğal yaşamı burada anlama fırsatımız oldu. Özellikle fillerin yıkanması, birbiriyle şakalaşması bizi çok etkiledi." diye konuştu.

Karadaş'ın yeğeni 10 yaşındaki Emir Güneş de lemur, yılan ve birçok değişik hayvanı yakından gördüğünü, en çok timsahları sevdiğini söyledi.


Yorumlar