Fiat Egea Asya Kıtası turunu tamamladı

İSTANBUL (AA) - Fiat Egea Sedan, “Egea Dünya Turu” sloganıyla yaklaşık 80 günde 40 bin kilometrelik yolculuğunun ilk etabını başarıyla tamamladı. Şirketten...

Google Haberlere Abone ol
Fiat Egea Asya Kıtası turunu tamamladı

İSTANBUL (AA) - Fiat Egea Sedan, “Egea Dünya Turu” sloganıyla yaklaşık 80 günde 40 bin kilometrelik yolculuğunun ilk etabını başarıyla tamamladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, geliştirme sürecinde Tofaş mühendislerinin büyük rol oynadığı ve Tofaş’ın Bursa Fabrikası’nda üretilerek dünyanın 40 ülkesine ihraç edilen Fiat markasının "Ezber Bozan Sedan"ı Egea, çıktığı dünya turunda ilk etabı başarıyla sonlandırdı.

Gazeteci ve AutoBest Jüri üyesi Okan Altan pilotajında yolculuğuna başlayan Fiat Egea Sedan, 3 haftada 10 bin kilometreyi aşarak Asya Kıtasındaki yolculuğunu tamamladı.

Kısa bir süre sonra Japonya’dan Orta Amerika turu için Meksika’ya geçecek Fiat Egea Sedan, başka bir kıtada yine zorlu yol koşullarını aşacak. 80 günde, dünya etrafında 40 bin kilometre yol kat edecek Fiat Egea Sedan ile dünya turuna çıkan Okan Altan ve fotoğrafçı Savaş Yılmaz, 10 bininci kilometreyi Mançurya’da tamamladı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Okan Altan, “Fiat Egea Sedan ile 3 bin kilometreden fazla inanılmaz bozuk veya stabilize yolda gittik ve 'tık’ demedi. En büyük zorluk, ilk 4 bin kilometremiz boyunca Ukrayna ve Batı Rusya’da hiç beklemediğimiz, ‘geçilemeyecek’ kadar bozuk yollardı. Hiçbir uyarı tabelası olmadan, düzgün asfaltın bir anda parçalanması, karış derinliğinde çukurlardan sıyrılmak zorunda kalmamız, tempomuzu haliyle düşürdü. 10 bin kilometre boyunca ortalama saatte 70 kilometre hızla ilerlemek için hesap yaptık. Malum bozuk yollardan saatte 25-30 km/s hızla geçebilirken, izin verilen yerlerde toleransla 90 km/s hıza çıktık” değerlendirmelerinde bulundu.

Ural Dağlarını hiç durmadan Fiat Egea Sedan’ın başarıyla geçtiğini belirten Altan, “İlk 10 bin kilometre boyunca pek çok büyük çukurdan geçtik. Bazen 5-6 saat bozuk zeminde ilerledik ve aracın süspansiyonunun aşırı dayanıklılığı bizleri çok etkiledi ve güven verdi” ifadelerini kullandı.

Yolculuğunun ilk 10 bin kilometresinde Trans-Sibirya’dan geçip, sonsuz steplerde, sert iklim ve yol koşullarına karşı rüşdünü ispat eden Fiat Egea Sedan, www.egeadunyaturu.com adresinden de takip edebilen zorlu yolculuğunu Tofaş Anadolu Arabaları Müzesinde tamamlayacak.

Yorumlar