"Fetullahçı Terör Örgütü üyeliği" davası

- "Devletin iş yapamadığı" algısı oluşturmak amacıyla Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesine ait bir otomobil ile çeşitli malzemeler, bilgi ve belgeleri suç örgütlerine aktardığı iddia edilen 4'ü eski polis, 7 kişinin yargılanmasına devam edildi

Google Haberlere Abone ol
"Fetullahçı Terör Örgütü üyeliği" davası

ANKARA (AA) - "Devletin iş yapamadığı" algısı oluşturmak amacıyla, Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesine ait bir otomobil ile çeşitli malzemeler, bilgi ve belgeleri suç örgütlerine aktardığı öne sürülen 4'ü polis, 7 kişinin yargılandığı ve sanıklardan 6'sının "Fetullahçı Terör Örgütü yöneticiliği veya üyeliği" ile suçlandığı davanın görülmesine devam edildi.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanıklardan Kadir İnan'ın avukatı Mustafa Kaymak ile Cihan Tümbül'ün avukatı Alkan Şahin katıldı. Konya Ereğli Cezaevinde bulunan tutuklu sanık Seyyit Akşit de sesli ve görüntülü sistemle duruşmaya bağlandı.

Duruşmada sanık Tülbül'ün avukatı Şahin'in, müdafilikten çekilme dilekçesi verdiği, daha önce kefaletle tahliye edilen Akşit hakkında ise yakalama kararı çıkarıldığı ve 23 Temmuz 2016'da yeniden tutuklandığı tutanağa geçirildi.

Avukat Kaymak, müvekkili İnan'a yöneltilen suçlamanın FETÖ ile ilgisi olmadığını belirterek, müvekkili hakkındaki davanın ayrılmasını istedi.

Sanık Akşit ise kendisine "kumpas" kurulduğunu öne sürerek, "Terör örgütü üyeliğini kabul etmiyorum. Devletin yanındayım. FETÖ ile alakam yok. Daha önce tahliye edildim ama duruşmaya geldim, adli kontrol şartlarına uydum. Tutukluluğum artık cezaya dönüştü. Tahliyemi istiyorum." dedi.

Mahkeme heyeti, cumhuriyet savcısının da talebi doğrultusunda Akşit'in tutukluluğunun devamına karar verdi.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinden, Fetullah Gülen'in de arasında bulunduğu 73 kişi hakkında açılan "FETÖ Çatı Davası"nın iddianamesinin incelenmek üzere istenmesini ve avukat Alkan Şahin'in çekilme dilekçesinin tebliğe çıkarılmasını kararlaştıran heyet, sanık İnan yönünden davanın ayrılması istemini reddetti.

Duruşma ertelendi.

- İddianame

İddianamede, Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne ait sivil plakalı otomobilin 16 Temmuz 2014'te, müşteki polis memuru Bilal Okumuş'un Keçiören'deki evinin önünden saat 04.00 sıralarında çalındığı, otomobilde çelik yelek, çelik levhalar, polis yeleği, şapkası, biber gazı, araç içi kamera ve hafıza kartı, navigasyon cihazı gibi malzemeler olduğu, otomobilin aynı gün 10.20 sıralarında terk edilmiş vaziyette Altındağ'da bulunduğu belirtildi.

Soruşturma sürecinde, şube müdürlüğünün, soruşturulan bazı organize suç örgütleriyle ilgili gizli belgelerinin, kuruma ait telsiz kodlarının, personel bilgilerinin, resmi ekip aracının çalınarak, suç örgütlerine "siyasi gayeler elde etmek maksadıyla" verildiğinin anlaşıldığı kaydedilen iddianamede, sanıklardan İnan dışındakilerin, "FETÖ üyesi oldukları" ve "örgütün devlet içinden pasifize ve tasfiye edilmesini engellemek, devleti Paralel Yapı'nın mensuplarına mahkum ve muhtaç göstermek, yeni atanan kadroların başarısız olduğunu ispatlamak, hükümetten intikam almak, yeni atanan kamu görevlilerinin suç örgütleri karşısında yeterli mücadele veremeyeceğini ortaya koymak" amacıyla atılı suçları işledikleri öne sürülüyor.

Yorumlar