Fetullah Gülen'in iade dosyası Adalet Bakanlığında

- Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'ye yönelik ana soruşturmanın şüphelisi Fetullah Gülen'in iadesi için hazırlanan dosya, Adalet Bakanlığına ulaştı

Google Haberlere Abone ol
Fetullah Gülen'in iade dosyası Adalet Bakanlığında

ANKARA (AA) - Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına" (FETÖ/PDY) yönelik ana soruşturmanın şüphelisi Fetullah Gülen'in iadesi için hazırlanan dosya, ABD adli makamlarına iletilmek üzere Adalet Bakanlığına ulaştı.

Fetullah Gülen'in iade dosyasıyla ilgili işlemleri Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü yürütecek.

İade dosyasında, Gülen'in kimlik bilgileri, suçlamalar, suç tarihleri ve yerleri, bahse konu suçlar için kanunda öngörülen ceza türleri ve miktarları ile Pensilvanya'daki adresi yer alıyor.

Dosyada, Fetullah Gülen'in "nitelikli dolandırıcılık", "resmi belgede sahtecilik", "iftira", "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama", "zimmet", "kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kaydedilmesi", "özel hayatın gizliliğini ihlal" ile "kişisel verileri hukuka aykırı kaydetmek" suçlarını işlediği belirtiliyor.

"Suçun işlenişine ilişkin olgular" başlığı altında dosyada, "Şüpheli Fetullah Gülen'in kurup yönettiği cemaat, yargı, ordu, emniyet, bürokrasi içerisinde kadrolaşmıştır. Bu kadrolar dini istismar aracı olarak kullanmaktadır. Organizasyonu Fetullah Gülen yönetmektedir. Onun özel talimatları, yurt dışından özel kurye ile gelmektedir. Genel talimatları şifreli şekilde sohbet ve konuşma olarak yayınlanmaktadır. Ona bağlı örgüt üyeleri Türkiye'de her kurumda bulunmaktadır." ifadeleri yer alıyor.

Dosyada, FETÖ/PDY'nin sınav sorularını önceden elde ederek, mensuplarının devlet kurumlarına yerleşmesini sağladığı da ifade ediliyor.

Yorumlar