Fetullah Gülen ABD'den kaçma hazırlığı yapıyor

Adalet Bakanı Bozdağ, Fetullah Gülen'in ABD'den kaçarak üçüncü bir ülkeye geçme hazırlığında olduğunu açıkladı

Google Haberlere Abone ol
Fetullah Gülen ABD'den kaçma hazırlığı yapıyor
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ABD'de bulunan Fetullah Gülen ile ilgili aldıkları son istihbarata göre, Gülen'in üçüncü bir ülkeye kaçış hazırlığında olduğunu söyledi. 

Bozdağ, 24 TV'de katıldığı programda, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, soruları yanıtladı.

Bakan Bozdağ, bir soru üzerine, ABD ve AB üyesi ülkeler ve başka ülkelerin, Türkiye ile irtibatı kopmuş olan veya Türkiye düşmanları kişilerin gözüyle Türkiye'de olup bitenleri değerlendirdiğini, bu nedenle de bugüne kadar yaptıkları analiz ve değerlendirmelerde yanıldıklarını vurguladı.
Amerika adına Türkiye'yi takip edenlerin, muhaliflerin gözüyle takip etmeye çalıştığını belirten Bozdağ, algı operasyonu yapanların, gerçekleri çarpıtanların gözüyle Türkiye hakkında karar verilmemesi gerektiğini kaydetti.

Türkiye ile iyi ilişkiler kurmak isteyenlere Türkiye'yi çıplak gözle ve objektif şekilde değerlendirmeleri tavsiyesinde bulunan Bozdağ, "Fetullah Gülen'in teröristlerinin veya başka terör örgütlerinin mensuplarının yayınları veya analizleri üzerinden Türkiye'yi okumaya devam ederlerse daha çok yanılacaklardır. Daha çok yanlış kararların altına imza atacaklardır." dedi.

ABD gibi büyük bir devletin Fetullah Gülen gerçeğini okuyamadığını söylemenin ABD'ye haksızlık olacağını ifade eden Bozdağ, şöyle devam etti:

"Amerika, Fetullah Gülen gerçeğini, bunun Türkiye için oluşturduğu tehdidin benzerini, ABD ve başka ülkeler için de oluşturduğunu okuyamıyorsa o zaman Amerika acınacak durumda demektir. Bunu göremiyorsa, Amerika büyüklüğüne de bu yakışmaz. Fetullah Gülen'in oluşturduğu yapı çok gizli bir yapı. Belki dünya kuruldu kurulalı bu kadar gizli bir yapı var mı bilmiyorum. Yani herkese karşı takiye yapılıyor. Karı kocaya karşı, koca karıya karşı, çocuklar kardeşlere, anne babaya karşı, anne, baba evlatlara karşı takiye yapıyor. Zaman zaman söyledim, bunlar o kadar takiye anlayışında ileri gidiyorlar ki haşa, Allah'a karşı bile takiye yapabileceklerini zannediyorlar, o kadar da ileri gidiyorlar. Bunları ayırt etmek çok zor."

ABD'nin, darbe girişiminin arkasında Fetullah Gülen'in olduğunu bildiğini ve bunun ispat için de delile hacet olmadığını anlatan Adalet Bakanı Bozdağ, ABD yönetiminin, Gülen'i iade etmediği takdirde bunu, demokrasiye inanmış halkına anlatamayacağını kaydetti.

Fetullah Gülen'in kaçacağı yönünde bilgiler geldiğine dikkati çeken Bozdağ, Gülen'in acilen yakalanarak, Türkiye'ye iade edilmesi gerektiğini bildirdi.

Bozdağ, bir soru üzerine, "Fetullah Gülen, ABD izin vermezse zaten kaçamaz. Oradan ayrılıp, başka bir ülkeye kaçarak gidersek, bu yine ABD'nin ona izin vermesiyle olacaktır. Çünkü ABD içerisinde Türkiye'de böylesi bir darbe teşebbüsünü gerçekleştirmiş bütün dünyanın günlerdir konuştuğu bir kişinin öyle ABD'nin haberi olmaksızın, sıvışıp, oradan bir yere gittiğini söylerlerse buna dünya güler." diye konuştu.
 

Yorumlar