FETÖ'ye ait evrak yakılan eve operasyon

- Başkent'te FETÖ'ye ait evrak yakıldığı ihbarı üzerine bir eve düzenlenen operasyonda, örgüt elebaşı Gülen'in kitapları ile örgüte ait doküman ele geçirildi, yabancı uyruklu bir kişi gözaltına alındı

Google Haberlere Abone ol
FETÖ'ye ait evrak yakılan eve operasyon

ANKARA (AA) - Başkent'te Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ait evrak yakıldığı ihbarı üzerine bir eve düzenlenen operasyonda, örgüt elebaşı Fetullah Gülen’in kitapları ile örgüte ait doküman ele geçirildi, yabancı uyruklu bir kişi gözaltına alındı.

Çankaya ilçesi Kazakistan Caddesi’ndeki bir apartmanda yangın çıktığı ihbarını alan itfaiye ekipleri, söz konusu eve geldi.

İtfaiye ekipleri, yaptıkları incelemelerde apartmanda bir yangın olmadığını ancak apartmanın üçüncü katındaki dairenin şöminesinde bazı kağıtların yakıldığını, binadeki yoğun dumana da bunun neden olduğunu tespit etti.

İtfaiye ekiplerinin durumu bildirmesi üzerine daireye gelen polis, FETÖ’nün öğrenci evi olduğunu belirledikleri evde yaptıkları incelemelerde, şömine kısmında FETÖ'ye ait evrakın küllerini buldu.

Polisler, savcılık izniyle evde yaptıkları detaylı aramada, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’e ait çok sayıda kitap ve evrak olduğunu belirledi.

Olay yeri inceleme ekipleri, evde evrak yakma konusu ile ilgili delilleri ve örgüte ait kitapları toplayarak incelenmek üzere emniyete götürdü. Ekiplerce gözaltına alınan evdeki Türkmenistan uyruklu bir kadın, ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

Türkmenistan uyruklu kadının, evrakı birlikte yaktıkları arkadaşlarının kaçtığını ve arkadaşlarının kod isim kullandıkları için gerçek isimlerini bilmediğini söylediği öğrenildi.

Apartmanın altındaki veteriner kliniğinin sahibi Ahmet Tuncer, iş yerindeki yoğun dumanı görünce apartmanın tüm zillerine basarak, apartman sakinlerini uyarmaya çalıştığını ancak söz konusu evrak yakma olayının gerçekleştiği daireden kimsenin kapıya çıkmadığını ve yangın endişesiyle itfaiyeye ihbarda bulunduğunu söyledi.

Yorumlar