FETÖ'nün el konulan okullarına şehitlerin ismi verildi

- Rize'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında el konulan okullara, 15 Temmuz’da darbeye karşı koyarken Ankara ve İstanbul'da şehit edilen Rizelilerin adı verildi

Google Haberlere Abone ol
FETÖ'nün el konulan okullarına şehitlerin ismi verildi

RİZE (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında el konulan Rize'deki okullara, 15 Temmuz’da darbeye karşı koyarken Ankara ve İstanbul'da şehit edilen Rizelilerin adı verildi.

Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Milli Eğitim Müdürlüğüne devredilen Özel Şahika Salih Kalkavan İlkokulunun ismi "15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu" oldu. Bu binada hizmet verecek Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinin adı ise "Şehit Erhan Dural Milli İrade Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi" olarak belirlendi.

Çayeli ilçesindeki imam hatip ortaokuluna, İstanbul'da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde yaşamını yitiren Muhammet Ambar’ın adı verildi.

Öte yandan Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı bazı okulların isimleri de şehitlerin isimleriyle değiştirildi.

Ankara'da Gölbaşı Özel Harekat Merkezi'ne yapılan saldırıda şehit düşen 3. sınıf emniyet müdürü Fikret Metin Öztürk'ün ismi Kalkandere ilçesinde bulunan Çok Programlı Anadolu Lisesine; İstanbul Saraçhane Belediyesi önünde darbecilerin açtığı ateşle şehit olan Şuayip Seferoğlu’nun ismi ise yeni yapılan Çok Programlı Anadolu Lisesine ise verildi.

Yorumlar