FETÖ'nün darbe girişimini tepkiler

- Uluslararası Mülteci Hakları Derneği: - "Laz'ı, Çerkez'i, Kürt'ü, alevisi, sünnisi daha sayamadığımız bu milleti millet yapan, bu ümmeti ümmet yapan tüm unsurlarıyla söz konusu hain darbe girişiminin karşısında dimdik ve tek vücut halinde durduğumuz bir dönemde, Çanakkale ruhunu canlandıran bu şanlı direnişte mülteci kardeşlerimiz de bizi yalnız bırakmamıştır"

Google Haberlere Abone ol
FETÖ'nün darbe girişimini tepkiler
İSTANBUL (AA) - Uluslararası Mülteci Hakları Derneği, FETÖ'nün darbe girişimini lanetleyerek, "Laz'ı, Çerkez'i, Kürt'ü, alevisi, sünnisi daha sayamadığımız bu milleti millet yapan, bu ümmeti ümmet yapan tüm unsurlarıyla söz konusu hain darbe girişiminin karşısında dimdik ve tek vücut halinde durduğumuz bir dönemde, Çanakkale ruhunu canlandıran bu şanlı direnişte mülteci kardeşlerimiz de bizi yalnız bırakmamıştır." değerlendirmesinde bulundu.
Dernekten yapılan yazılı açıklamada, 15 Temmuz'da Türkiye'de gerçekleştirilmeye çalışılan darbe teşebbüsünün milletin şanlı direnişiyle bertaraf edildiği belirtilerek, vatanını, izzet ve şerefini korumak için meydanlarda destan yazarak şehitlik mertebesine erişen vatandaşlara Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar dilendi.
Farklı kesimlerden ve kimliklerden herkesin darbe girişimine canı pahasına direndiği aktarılan açıklamada, "Laz'ı, Çerkez'i, Kürt'ü, alevisi, sünnisi daha sayamadığımız bu milleti millet yapan, bu ümmeti ümmet yapan tüm unsurlarıyla söz konusu hain darbe girişiminin karşısında dimdik ve tek vücut halinde durduğumuz bir dönemde, Çanakkale ruhunu canlandıran bu şanlı direnişte mülteci kardeşlerimiz de bizi yalnız bırakmamıştır. Kimi dualarıyla kimi meydanlarda Türk halkıyla beraber aynı ortak kaderi paylaşmıştır. Bu noktada ümit ederiz ki bu hain planın oluşturmayı amaçladığı kaos ve kargaşa ortamı tüm yurttaşlarımızın olduğu gibi yurdumuza sığınan mazlumların da haklarının çiğnenmesi felaketini beraberinde getirmez." ifadeleri kullanıldı.
Mültecilerin potansiyel tehlike olarak görme refleksinin tetiklenmesi bu hain darbe girişimin amaçlarından biri olduğuna dikkati çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:"Nitekim az da olsa tatsız hadiseler yaşanmış, bazı bölgelerde mültecilerin evleri ve dükkanları birtakım kendini bilmez, fırsatçı güruh tarafından zarara uğratılmıştır. Uluslararası Mülteci Hakları Derneği olarak halkımızdan ricamız ensar ve muhacir ilişkisini hatırlayıp, ülkemize sığınan mültecilerin de artık bizimle ortak kaderi paylaştıkları ve ümmetin üzerindeki haklarının bilincine vararak hiçbir şekilde bu tuzağa düşmemeleridir. Zira şahit olduğumuz birkaç gün bize gösteriyor ki esaret tehdidiyle yaşamak milliyeti ne olursa olsun insan onurunun kaldıramayacağı bir durumdur. Bu vesileyle vatanımızı vatan bilip günlerdir meydanlardan ayrılmayan mülteci kardeşlerimize de, onları bağrına basan milletimize de sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Yaşanması muhtemel tatsız hadiseler durumunda ise Uluslararası Mülteci Hakları Derneği olarak gereken hukuki işlemleri ivedilikle başlatacağımızı ve mülteci kardeşlerimizin haklarını sonuna kadar ümmet bilinci çerçevesinde savunacağımızı açık yüreklilikle belirtmek istiyoruz."
Açıklamada, darbelerin ve darbe teşebbüslerinin bir daha yaşanmaması için dernek olarak üzerilerine düşen her türlü görevi yapmaya hazır oldukları aktarıldı.

Yorumlar