FETÖ'nün darbe girişimini dünyaya anlatacaklar

- Aralarında akademisyen, STK temsilcisi, yazar, gazeteci ve bürokratların da bulunduğu bir grup tarafından faaliyete geçirilen "antifeto.com" sitesinde, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında yaşananlar 15 dilde aktarılmaya başlandı

Google Haberlere Abone ol
FETÖ'nün darbe girişimini dünyaya anlatacaklar

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'da darbe girişimi sırasında yaşananlar "antifeto.com" sitesinde, 15 dilde anlatılıyor.

Site, aralarında akademisyen, STK temsilcisi, yazar, gazeteci, bürokrat ve farklı mesleklerden kişilerin bulunduğu grup tarafından dünyada darbe girişimine ilişkin sosyal ve kültürel diplomasi başlatmak amacıyla faaliyete geçirildi.

"Antifeto.com" sitesinde, FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz'daki darbe girişimini ve Türkiye’de yaşananları anlatmak amacıyla Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca, İspanyolca, İtalyanca, Flemenkçe, Bulgarca, Farsça, Rusça, Çince, Kürtçe, Hintçe, Özbekçe, Malayca dillerinde yayın yapılmaya başlandı.

Terör örgütüne karşı sosyal ve kültürel bir diplomasi hareketi başlatan grubun başkanlığını araştırmacı analist Muhammed Taha Gergeroğlu yapıyor.

Gruba, Prof. Dr. Ramazan Biçer, Ayhan Altıntaş, Dr. Ahmet Kesli, Şeref Kılıçlı, Merve Yılmaz, Murat Emeç, Zeynep Çiftçi, Mehmet Kesim, Kemal Sertel, Muhammet İkbal Bakırcı, Ekrem Altan, Murat Sarı, Cüneyt Parlayan gibi isimler başta olmak üzere toplumun her kesiminden kişiler de destek veriyor.

Aynı grup, darbe girişiminin ardından whatsapp ve "mde.gen.tr" sitesi aracılığıyla da düşüncelerini toplumun her kesimiyle paylaşarak millete ve devlete bu önemli süreçte fikirleriyle katkı sağlamaya çalıştı.

Yorumlar