FETÖ'nün darbe girişimine tepki

- Çeşitli sivil toplum kuruluşlarına üye bir grup darbe girişimini protesto etmek için TBMM önünde bir araya geldi - Genç MÜSİAD Ankara Başkanı Murat: - "Siyasal tarihimiz şahit olsun ki eğer bu veya bunun gibi bir eyleme bir daha kalkışırlarsa, bu seferki gibi değil, merhametsiz yalın bir adaletle onlara yaklaşırız" - "İlkel zihinli mahlukatlar, umarım bunun bir zulüm olduğunu anlarlar. Halkın hakkını bildiği bir Türkiye'de, halkın üzerinde hak iddia edenlerin hadlerini bilmeleri elzemdir, bilmiyorlarsa şayet öğretmek en değerli vazifedir"

Google Haberlere Abone ol
FETÖ'nün darbe girişimine tepki

ANKARA (AA) - Genç MÜSİAD Ankara Başkanı Samet Murat, darbecilerin bir daha 15 Temmuz'daki gibi gibi bir eyleme kalkışmaları halinde tepkinin bu seferki gibi değil, daha merhametsiz yalın bir adaletle olacağını söyledi.

AK Parti il ve ilçe gençlik kolları, Genç MÜSİAD, Türkiye Gençlik Vakfı, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV), Genç Birlik Vakfı, Milli Türk Talebe Birliği (MTTB), Genç Memur-Sen, İHH, Asma Köprü Derneği ve Ankara'daki üniversitelerin gençlik derneklerine üye bir grup TBMM Dikmen Kapısı önünde darbe girişimini protesto etmek için toplandı.

Murat, grup adına yaptığı açıklamada, ganimet uğruna basireti kapanan birtakım insanlar tarafından Türkiye'nin alenen işgal edilmek istendiğini söyledi.

Bu istila girişimi esnasında hem ruhunu hem de canını siper ederek, tüm sivil, kişisel ve siyasal alanlarını son raddeye kadar savunan herkesi tebrik eden Murat, bu savunmada şehit düşenlere başsağlığı diledi.

Murat, cunta kurma heveslilerinin, Türkiye'de savaşçı ve düşmanca bir metotla sözde "sulh" ilan etme teşebbüslerinin ironik ve trajik olduğunu ifade ederek, bu darbe girişimine katılan, planlayan, psikolojik ve lojistik de dahil olmak üzere her türlü katkı ve katılım sunanların en ağır şekilde cezalandırılmasının herkesin beklentisi olduğunu söyledi.

Devlet eliyle devleti yağmalayanların yargılanacağı davanın takipçisi olacaklarına işaret eden Murat, davanın sanıklarının belli, tanıklarının ise tüm Türkiye olduğunu vurguladı.

Murat, demokrasinin, Meclis'in ve Cumhurbaşkanı'nın zapt altına alınma girişiminin her şeyden evvel trajikomik olduğunu belirterek, Türkiye halkının, kolektif olarak siyasal tarihinin en kıymetli tavrını takındığını dile getirdi.

Toplumun her kesiminin dünyaya ve özellikle de Avrupa'ya, sivil inisiyatifin en güzel formunu ve silaha, şiddete ve de buyruğa karşı itaatsizlik icap ettiğinde bunun nasıl ele alınması gerektiğinin gösterildiğini kaydeden Murat, şöyle konuştu:

"Siyasal tarihimiz şahit olsun ki eğer bu veya bunun gibi bir eyleme bir daha kalkışırlarsa, bu seferki gibi değil, merhametsiz yalın bir adaletle onlara yaklaşırız. İlkel zihinli mahlukatlar, umarım bunun bir zulüm olduğunu anlarlar. Halkın hakkını bildiği bir Türkiye'de halkın üzerinde hak iddia edenlerin hadlerini bilmeleri elzemdir, bilmiyorlarsa şayet öğretmek en değerli vazifedir. Olayların, daha ilk dakikasından itibaren olması gerekenler olmadığını idrak eden bir halkın, herhangi bir kurtarıcıya ihtiyacı yoktur, bilakis kendi kendisine kurtarma iddiasını misyon edinmiş kurtarıcılardan ve Pensilvanya şizofrenlerinden bir an evvel kurtulmaya ihtiyacı vardır."

Meydanları terk etmeyeceklerini belirten Murat, tüm şer odaklarına inat, artık daha mutlu ve umutlu olduklarını söyledi.

Murat, asker kamuflajı giymiş vatan hainlerinin şuursuz girişiminin, Türk Silahlı Kuvvetlerine ve Mehmetçiğe karşı bakış açılarını değiştirmeyeceğine dikkati çekti.

Ellerinde Türk bayrağı taşıyan grup, daha sonra "İdam isteriz" sloganları ve tekbirlerle Kızılay Meydanı'na yürüdü.

Yorumlar