FETÖ'nün darbe girişimine suç duyurusu

- AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Özkaya, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile 15 Temmuz darbe girişiminde bulunanlar hakkında suç duyurusunda bulundu

Google Haberlere Abone ol
FETÖ'nün darbe girişimine suç duyurusu

ANKARA (AA) - AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen ile 15 Temmuz darbe girişiminde bulunanlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Özkaya tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosuna sunulan dilekçede, "15 Temmuz gecesi, Türk Silahlı Kuvvetlerinin içine yerleşmiş FETÖ üyesi bir grup terörist, örgüt liderlerinin emri ve talimatıyla kapsamlı ve organize bir darbe girişiminde bulunmuştur." denildi.

Terörist grubun halk nezdinde karşılığı olmadığını belirten Özkaya, dilekçesinde şunları kaydetti:

"Demokratik yollarla seçilmiş meşru cumhurbaşkanını, hükümeti ve parlamentoyu devre dışı bırakarak, kendi iradesini ülkeye egemen kılmak amacıyla şiddet, adam öldürme, baskı ve tehdit yöntemlerinin her türlüsünü devreye sokan bu terörist grup, başta Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a suikast düzenleyerek Türkiye Cumhuriyeti'nin hakimiyetini kontrol altına almak, halkımızın sivil direnişini silah zoruyla engellemek, medya organlarını baskıyla denetim altına alarak kendi gayrimeşruluğunu örtbas etmek, Türkiye Büyük Millet Meclisini ve devletin stratejik kurumlarını saldırı yoluyla ele geçirerek iradesini zorla tesis etmek amacıyla hareket etmiştir."

Darbe girişiminde hayatını kaybedenler ve yaralananlar hakkında da bilgi verilen dilekçede, FETÖ'nün Milli Güvenlik Kurulu (MGK) kararıyla ve hukuk zemininde "Paralel Devlet Yapılanması" adıyla terör örgütü olarak kabul edildiği ve çeşitli tedbirlerin alındığı anımsatıldı.

FETÖ üyelerinin, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile sair kamu kurum ve kuruluşları içinde organize olduğu belirtilen suç duyurusu dilekçesinde şunlar kaydedildi:

"Bu üyeler, Cumhurbaşkanı'na karşı suikast, darbeye karşı çıkanlar için öldürme dahil korku ve panik yaratarak yol kesme, ulaşıma ve iletişime mani olma maksatlı saldırı, darbeye meydan okuyarak çalışmaya başlayan milletin iradesinin tecelligahı olan Türkiye Büyük Millet Meclisini uçak ve helikopterlerle bombalama ve ateş altına alma, devleti, ordusunu ve kurumlarını temsil eden ve terörist saldırılara karşı koyacak stratejik öneme haiz birimlere karşı da silahlı saldırı gibi terör eylemlerinde bulunmuşlardır."

Özkaya, şüpheliler hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 309. maddesindeki "Anayasa'yı ihlal", 310. maddesindeki "Cumhurbaşkanı'na suikast ve fiili saldırı", 311. maddesindeki "yasama organına karşı suç", 312. maddesindeki "hükümete karşı suç", 313. maddesindeki "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyan", 314. maddesindeki "silahlı örgüt kurmak veya yönetmek" ile 82. maddesindeki "adam öldürmek" suçlarından kamu davası açılmasını talep etti.

Yorumlar