FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

- Adıyaman'da soruşturma kapsamında zabıt katibi, cezaevi personeli ile sivil toplum kuruluşu başkanlarının da aralarında yer aldığı 22 kişi gözaltına alındı

Google Haberlere Abone ol
FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

ADIYAMAN (AA) - Adıyaman’da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin soruşturma kapsamında, aralarında zabıt katibi, cezaevi personeli ve sivil toplum kuruluşu başkanlarının da bulunduğu 22 kişi, gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından gözaltına alınan 9 zabıt katibi, 2 cezaevi personeli, emniyetteki sorgulamaları tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Zanlılardan 2 zabıt katibi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, diğer şüpheliler denetimli serbestlik kapsamında salıverildi.

Bu arada soruşturma kapsamında, FETÖ’ye yakın çeşitli sivil toplum kuruluşlarında 2013-2015 yılları arasında başkanlık yapan R.E, İ.U, H.A, M.B, H.C, Y.A, Y.K, F.T, A.E. ile bu kuruluşlarda görev alan E.K. ile F.U. gözaltına alındı.

Şüpheliler sorgulamalarının ardından, adli makamlara sevk edildi.

Yorumlar