FETÖ'nün darbe girişimine dünyadan tepkiler

- FETÖ'nün darbe girişimi, Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliği önünde protesto edildi

Google Haberlere Abone ol
FETÖ'nün darbe girişimine dünyadan tepkiler

BEYRUT (AA) - Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türkiye'deki darbe girişimine karşı gösteri düzenlendi.

Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliği önünde toplanan Filistinliler, Mardin asıllı Lübnan vatandaşları ve Lübnanlılar, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimini protesto etti.

Büyükelçilik binasına arabalarına astıkları Türk bayrakları ile gelen göstericiler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk hükümeti ile halkı lehine tezahürat yaptı. Grubun, Türkiye bayrakları ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın posterlerini taşıdığı ve Türk bayrağının olduğu elbiseler giydiği görüldü.

Grubun destek gösterisi üzerine büyükelçilik binasından çıkan Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Çağatay Erciyes, grupla beraber fotoğraf çektirdi.

AA muhabirine konuşan 25 yaşındaki Filistin asıllı üniversite öğrencisi Ala Zeyneddin, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk halkına desteğimizi ifade etmek için Lübnan'ın farklı şehirlerinden buraya geldik. Darbeye karşıyız. Türk halkı dünyadaki en müthiş halk ve burada onları destekliyoruz." dedi.

Lübnan'ın Sayda şehrinden geldiğini söyleyen ev hanımı Nimet Akum da Türk halkına destek için toplandıklarını ifade ederek, Türk halkına ve hükümetine yönelik darbe girişimine karşı olduğunu söyledi.

Akum, "Kalbimizle, ruhumuzla Türk halkının yanındayız. Allah onları başarılı kılsın. Rabbim Türk halkına ve Türkiye sevdalılarına yardım etsin." diye konuştu.

Yorumlar