FETÖ'nün darbe girişiminde şehit olanların yakınları "idam cezası" istiyor

- FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterirken şehit olan vatandaşların yakınları, Hükümete idam cezasının geri getirilmesi çağrısında bulundu - Şehit Hasan Yılmaz'ın abisi Hüseyin Yılmaz: - "Kardeşim o gece askerler ateş açmaya başladığında kızını korumak için üzerine kapaklanıyor. Bu sırada da kafasından vuruluyor. Kızını kurtarmaya çalışırken kendi oracıkta can veriyor. Bu darbe girişimini yapanların idam edilmesini istiyoruz" - Şehit Ömer Takdemir'in babası Nihat Takdemir: - "Bizler oraları 'peygamber ocağı' olarak görüyoruz. Onlar benim kurşunumla, benim silahımla beni vuruyorlar. Onlar vatan haini ve asılmalarını istiyoruz. Hepsini yakalayın ve idam edin. Hükümetten bunu talep ediyoruz"

Google Haberlere Abone ol
FETÖ'nün darbe girişiminde şehit olanların yakınları "idam cezası" istiyor

ANKARA (AA) - BURCU ÇALIK- FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösteren Hasan Yılmaz, Akıncı Üssü önünde kızını korumak isterken, askerlerin kurşunlarına hedef oldu. Demokrasi şehidi olan Yılmaz'ın yakınları, darbecilerin en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

Ankara'nın Kazan ilçesi ve çevre köylerinde bulunan çok sayıda vatandaş, 15 Temmuz gecesi FETÖ'nün darbe girişiminin merkezlerinden biri olarak kullanılan Ankara Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığına gelerek darbecilere engel olmaya çalıştı.

Askerlerin ateş açması sonucu şehit olan 44 yaşındaki iki çocuk babası Hasan Yılmaz'ın abisi Hüseyin Yılmaz, kardeşinin o gece 18 yaşındaki kızı Birgül Yılmaz ile birlikte üsse direnmeye gittiğini anlattı.

Yılmaz, "Kardeşim o gece askerler ateş açmaya başladığında kızını korumak için üzerine kapaklanıyor. Bu sırada da kafasından vuruluyor. Kızını kurtarmaya çalışırken kendi oracıkta can veriyor." dedi.

Hasan Yılmaz'ın kızı Birgül Yılmaz'ın o gece şoka girdiğini ve bir vatandaş tarafından Kazan ilçesindeki evine getirildiğini belirten Yılmaz, bu darbe girişimini yapanların idam edilmesini istediklerini dile getirdi.

- Askere gidecekken "şehit" oldu

Akıncı'da şehit olan 20 yaşındaki Ömer Takdemir'in babası Nihat Takdemir ise oğlunun "Millet, vatanı kurtarmak için gidiyor ben de gideceğim." diyerek üsse koştuğunu ifade etti.

Oğlunun kasım ayında askere gideceğini anlatan acılı baba, "Grubun en önündekilerden biriydi. Arkadaşları anlattı. İlk kurşunu yiyen, ilk ölen kişi oğlummuş." diye konuştu.

Takdemir, vatandaşların bu darbe girişimini asla kabul etmeyeceğini vurgulayarak, "Bizler oraları 'peygamber ocağı' olarak görüyoruz. Onlar benim kurşunumla, benim silahımla beni vuruyorlar. Onlar vatan haini ve asılmalarını istiyoruz. Hepsini yakalayın ve idam edin. Hükümetten bunu talep ediyoruz." görüşünü dile getirdi.

İki gün önce ablası vefat eden, cuma günü ise 24 yaşındaki kardeşi Lokman Biçinci'nin Akıncı'da şehit olması ile ikinci kez yıkılan Ersin Biçinci, "Vatanın bütünlüğü bizim için her şeyin önünde gelir. Yine olursa yine müdahale ederiz." dedi.

"Cumhurbaşkanı'mızın her zaman, sonuna kadar arkasındayız." diyen Biçinci, "Demokrasiye müdahale edenlerin en ağır şekilde cezalandırılmaları istiyoruz." ifadelerini kullandı.






Yorumlar